Jørn Teksum i toppen av Hey`di sitt produksjonsanlegg på Frogner i Lillestrøm Kommune

Hey’di på offensiven, ser klarvær i horisonten

Vi i Bygg Reis Deg jobber hver dag med å fremme våre utstilleres produkter- og tjenester. I den anledning tok vi turen til Frogner utenfor Oslo for å bli bedre kjent med byggevare produsenten Hey’di. Her møter vi Daglig leder, Jørn Teksum.  Han forteller stolt om historien fra da gründer Bjørn Petersen var i Tyskland sent på 60`tallet og sikret seg rettigheten til merkenavnet “Hey’di” i de nordiske landene.  Hey’di er opprinnelig tysk, satt sammen av etternavnet ‘Heyen’ og ordet ‘Dichtung’ som betyr tetting.

Stort sortiment utviklet for norske forhold

Det opprinnelige produktspekteret omfattet primært vanntett overflatebehandling av mur og betong, senere har en kontinuerlig aktiv produktutvikling ført frem til dagens sortiment som omfatter sementbasert dekorpuss, sparkel- og avrettingsmasser, flislim og fugemasser, membransystemer, støpemasser og en rekke spesialprodukter til forskjellige formål innen bygg, vei og anlegg.

Jorn Teksum Heydi Vareutvalg

Kortreiste produkter fra Frogner i Lillestrøm kommune

Hey’di AS er i dag et selvstendig norsk selskap uten bindinger til de opprinnelige tyske rettighetshavere. På Frogner består produksjonsanlegget av 4 bygninger. Hele anlegget bærer preg av at her har det vært ambisjoner fra dag 1. Man har gradvis utviklet seg og reinvestert i eget egne anlegg. Ett kombinasjonsbygg med produksjon og administrasjon som ble bygget i 2001, ett lagerbygg som ble bygget til i 2010, deretter ett nytt lagerbygg i 2019 og til slutt ett nytt produksjonsanlegg i 2021.

En sterk merkevare i kontinuerlig utvikling

Jørn forteller oss litt om sin bakgrunn og tilbudet han fikk når han takket ja til å lede Hey’di, muligheten til å lede en norsk produksjonsbedrift, med sterk forankring i det norske markedet, en mulighet man ikke kan la passere.

Vi har en solid posisjon med kortreist produksjon og et bredt varesortiment som stadig er i utvikling. Her på huset har vi dyktige medarbeidere som hver dag bidrar til å styrke merkevaren Hey`di. Vi jobber både med produktutvikling- og pakningsdesign for å kontinuerlig utvikle oss og tilpasse oss etterspørselen fra våre kunder. Vår produktkategori er i utgangspunktet litt vanskelig å forklare, men ved hjelp av god og tydelig pakningsdesign skal vi hjelpe både varehusansatte og sluttbruker til å forstå hva våre produkter kan bidra til og hvilke «systemer» man trenger for de ulike oppgavene. Jørn er sikker på at selv Bygg Reis Deg sin utskremte medarbeider skal være i stand til å avrette og friske opp sitt eget garasjegulv med hjelp av Hey’di sine produkter.

Svanemerket som kvalitetsstempel

Hey’di er den første bedriften i Norden som har svanemerkede produkter innen sitt vareområde. De har allerede 20 produkter innen flislim, fugemasse, sparkel, avrettingsmasse, slemming, murmaling og primer som er svanemerket. Svanen er det offisielle, nordiske miljømerket som garanterer at alle de 20 produktene inneholder minimalt med helse- og miljøskadelige stoffer som kan fremkalle allergi eller kreft, skade reproduksjonsevnen vår eller som er giftig for planter og dyr. Jørn sier at det er viktig for dem å tilpasse seg økt krav til dokumentasjon og miljøtilpasning. Vi skal bidra i det grønne skifte og sørge for gode EPDèr og god mekanisk informasjon til våre kunder.

Hey`di mot nye høyder

Til slutt tar Jørn oss med på en rundtur på anlegget. Vi tar på oss sikkerhets vesten og blir ivrig med. Han viser oss rundt i de ulike produksjons- og lagerhallene. Her har de investert i både nye maskiner og reoler for å øke kapasitet, kvalitet og effektiviteten på anlegget.

Heydi Tarn 33 Meter

I august 2021 begynte Hey’di å bygge et nytt verk. Jørn tar oss med opp i det 33 meter høye tårnet som består av 18 siloer med råvarer og 3 ferdigvaresiloer med avrettingsmasser. En ferdigvaresilo inneholder ca. 280 tonn masse. Verket produserer ca. 400 tonn avrettingsmasse pr. dag og vi kan laste ut ca. 3 biler pr. time. Verket har også ny Arodo, en sekkelinje som kjører 1.000 sekker pr. time. Verket ble ferdigstilt høsten 2022.

Jørn avslutter med å vise oss en fantastisk utsikt fra toppen av tårnet og konkluderer med at han ser klarvær for bygg, anlegg og eiendomsnæringen i horisonten og at han er sikker på at fremtiden skal bringe Hey’di mot nye høyder.

Vi gleder oss over å ha med Hey’di som utstiller på Bygg Reis Deg 15-18 oktober. Er du nysgjerrig på deres produkter finner du mer informasjon her: Hey`di produktserie eller ta en titt på filmen: