Vår historie

Bygg Reis Deg AS eies av Bygningsartikel-Grossisternes Forening og Byggevareindustriens Forening

STRATEGI

Siden oppstarten av Bygg Reis Deg i 1954 har vi hatt en visjon; å være byggenæringens viktigste møteplass. Vi har et mål om å øke verdiskapning og utbytte for utstillerne våre, som skal bidra til å styrke deres omdømme og konkurransekraft til norsk byggenæring. Gjennom grunnverdiene våre skikkelig, smart og modig lover vi å alltid ligge ett skritt foran i vår misjon om å utvikle, markedsføre og arrangere møteplasser, som skal bidra til økt kunnskapsdeling og styrket konkurransekraft for våre deltagere.

ADMINISTRASJON 

Administrerende direktør Gunnar Glavin Nybø

PERSONVERNREGLER

Vi i Bygg Reis Deg skal til enhver tid sørge for at data om våre kunder og besøkende blir ivaretatt i henhold til EU-forskriften om general data protection regulation (GDPR). Her kan du lese mer om vår personvernerklæring.

STYRET I BYGG REIS DEG AS

Styreleder
Adm. direktør, Erik Tønnesen, Optimera AS

Styremedlemmer
Adm. direktør Jøns Sjøgren, Byggevareindustriens Forening
Adm. direktør, Arne Jebsen, Hunton Fiber AS

Adm. direktør, Trond Hagerud, Mapei AS
Konsernsjef Carl Otto Løvenskiold, Løvenskiold-Vækerø AS
Kommersiell direktør, Ole-Jørgen Mo, Optimera AS

Varamedlemmer
Markedsdirektør Eirik Grønlie, Løvenskiold Handel AS
Daglig leder, Jan Endre Vartdal, Vartdal Plast

HISTORIE

Den første Bygg Reis Deg messen ble arrangert på Festningsplassen på Akershus Festning i 1954.

Bygningsartikel-Grossisternes Forening i Oslo tok initiativet til den første messen som ble arrangert på Festningsplassen på Akershus Festning i 1954. Norges Varemesse var allerede den gang med som teknisk arrangør, og dette ble starten på et langt samarbeid mellom Norges Varemesse, Bygningsartikel-Grossisternes Forening i Oslo og etter hvert også Norske Byggevareprodusenters Forening.

Den første utstillingen hadde 60.000 besøkende og 221 utstillere. På denne tid var det stor byggeaktivitet. Det var etter krigen, det var bolignød og det var varemangel og således en takknemlig oppgave å arrangere en messe som på det tidspunktet var den største i Skandinavia, og som hadde som mål å bli etablert som en permanent byggevareutstilling i Oslo.

Formålet den gang var først og fremst å henvende seg til fagfolk. Man ønsket å gi fagfolkene oversikt over hele bransjen og samtidig gi publikum full orientering om alt vedrørende byggevarer. Imidlertid ser man allerede den gang at det var en blanding av en messe for fagfolk, og en messe åpen for publikum.

“Bygg – reis deg” var motto for utstillingen, og man håpet at dette ikke ville dø med denne utstillingen, men bli et realitetsbetont slagord for byggevirksomheten i vårt land fremover. Vi kan i ettertid si at Bygg Reis Deg har blitt et begrep i norsk byggenæring.

Det er ikke mange ting som er veldig forskjellig den gang og i dag. Det er nesten flere likheter enn ulikheter, selv om byggeskikk og byggemåter er forandret, og markedet er ganske annerledes. Behovet og ønsket om kunnskapsformidling er fortsatt til stede. Allerede i 1954 var det en rådgivertjeneste, der publikum kunne konferere om sine problemer med forskjellige fagfolk, arkitekter, bankfolk, bygningskonsulenter etc. Dette, sammen med fokus på verdiskapende tjenester rundt byggenæringen, er blitt en viktig suksessfaktor for messen.

Bygg Reis Deg som utstilling har i alle år vært en viktig møteplass for hele byggenæringen. Her har bransjen mulighet for å vise publikum, resten av næringen og ikke minst politiske og offentlige organer, byggenæringens ansikt utad og gi publikum verdifull informasjon og svar på mange av deres behov.

Den politiske betydningen for messen sto meget sterkt fra starten av, hvor bl.a. Stortingets Industrikomite var på befaring. Dette behovet er annerledes i dag, men hele byggenæringen har fortsatt et stort behov for å markere seg i dagens politiske bilde, selv om vi har gode næringspolitiske organisasjoner både innenfor handel og industri som skjøtter denne oppgaven på vegne av næringen.

I 1963 flyttet Bygg Reis Deg fra Festningsplassen til Sjølyst og Norges Varemesse, og her var man t.o.m. 2001. På det meste var det hele 130.000 besøkende på messen da den ble arrangert over 10 dager mot 6 dager de senere år. Fra 1971 ble det arrangert lærlingkonkurranse for 1. gang innenfor flere fag, bl.a. tømmerfagene, kobber- og blikkenslagerfagene, byggtapetserfag, murerfag og rørleggerfaget. Dette var en viktig konkurranse, og det har i de senere år også blitt arrangert NM for lærlinger under messen.

Et annet viktig trekk var starten på alle seminarene som ble arrangert under messeperioden. 1983 var en viktig milepæl for dette, der bl.a. 180 deltakere var med på bruk av datateknikk i byggebransjen, hvor selskapet Norsk Data blant andre hadde en stand på Bygg Reis Deg. Dette var starten på en rivende utvikling for bruk av informasjonsteknologi i vår bransje, og ikke minst behov for seminar og faglig påfyll under messen.

En av de store forskjellene i dag i forhold til tidligere er at man har fått færre og større aktører, samtidig som mangfoldet inkl. utenlandske selskaper er betydelig større, og i tillegg har kjedene inntatt arenaen. Tidligere var det kun industrien som hadde ”private brands”. Nå ser vi i større grad også kjedene med dette, samt med konsepter og verdiøkende tjenester som viktige elementer i deres markedsføring.

Der hvor det var vareknapphet og bolignød tidligere, ser vi nå et marked med bredt tilbud til alle, en overflod av varer å velge i, ingen bolignød, men stadige endringer i bolig- og næringsbygg med nybygg og betydelig rehabilitering og fornyelse – og ikke minst en mye større markedsføring av produkter, tjenester og merkevarer enn før.

Bygg Reis Deg Digital Tvilling 2023

Vår digitale tvilling er her

Bygg Reis Deg har også i år scannet utstillingen for å lage en digital tvilling av årets messe. Dette arbeidet utføres av vår utstiller Exact og gir en unik mulighet både for utstillere og besøkende til å orientere seg tilbake til den fysiske messen. Den digitale tvillingen kan du se her: Bygg Reis Deg 2023…
LES MER Vår digitale tvilling er her
Relekta Stand 2023

En god messeambassadør takker av

I Bygg Reis Deg har vi mange spennende utstillere som har vært med i mange år. I den anledning tok vi kontakt med Jan Bergh i Relekta som har vært med på Bygg Reis Deg messen siden 2001. Jan er en dyktig og engasjert fagmann, som ble hentet til Relekta da de skulle lansere Tec7 i 2000. Selvfølgelig har han forberedt seg når vi ringer og han sitter klar med besøkstall og fakta fra sin første messe.
LES MER En god messeambassadør takker av
Bjorn Glenn Hansen

Vekst etter Bygg Reis Deg

Glass og Fasadeforeningen klinket til med største stand på Bygg Reis Deg. Satsingen har gitt resultater i form av nye medlemsbedrifter og samarbeidspartnere. – Like viktig er at vi har vist at vår bransje har stor betydning i utformingen av klima og miljøvennlige bygg, sier Bjørn Glenn Hansen. 
LES MER Vekst etter Bygg Reis Deg
Nova Spektrum_Bygg Reis Deg

Bygg Reis Deg 2023 samlet nærmere 31.000

Bygg Reis Deg er ferdig for denne gang. I år samlet vi over 380 utstillere og nærmere 31.000 besøkende på jakt etter ny kunnskap til sitt byggeprosjekt. Dagene ble fylt opp med produktlanseringer, konkurranser, aktiviteter på stands og konferanse- og seminarinnlegg fra flere ulike scener. Administrerende direktør i Bygg Reis Deg AS, Gunnar Glavin Nybø er svært fornøyd med resultatet
LES MER Bygg Reis Deg 2023 samlet nærmere 31.000
Jonas Dean Fotocherawestmanifino

Jonas og Dean vant NM i overflateteknikk

I tre dager har seks ungdommer bevist håndverksdyktigheten sin under det norske mesterskapet i overflateteknikk. Konkurransens to grener ble vunnet av maleren Jonas Eckholm fra Oslo og gulvleggerlærlingen Dean Cain De Ocampo fra Bergen.  Tekst: Chera Westman/ifi.no Foto: Iver Valkvæ/ifi.no og Chera Westman/ifi.no Under messen Bygg Reis Deg på Nova Spektrum i Lillestrøm har seks…
LES MER Jonas og Dean vant NM i overflateteknikk