Hovedbilde

WoodLink – Bærekraftig trevirke av høyeste kvalitet

WoodLink er en av våre nyeste utstillere og vi er glade for at de vil være med å vise frem sine produkter og bærekraftige løsninger på Bygg Reis Deg 2023.

WoodLink fokuserer på å levere bærekraftig trevirke av høyeste kvalitet, som også skal holde et langt livsløp. De leverer en rekke spennende produkter og har nylig lansert både Termoeik og Woodlock.

Termoeik er et egenutviklet produkt hvor det benyttes rød eik fra USA. Rød eik er egentlig sortert ut fra vanlig produksjon på grunn av fargefeil, men da eiken blir termobehandlet får sluttresultatet en jevn fin gyllen brunfarge. På denne måten kan Woodlink tilby bedre priser og et mer miljøvennlig produkt da de benytter materiale som ikke nødvendigvis ville blitt brukt til dette formålet.

Som følge av termobehandlingen blir også mye av bevegeligheten i eika fjernet samtidig som den blir mye mer motstandsdyktig mot råte. Dette gir termoeik et holdbarhetsløft fra klasse 2 til klasse 1. WoodLink har brannsertifisert termoeik i klasse D-s1,d0 ubehandlet og oljebehandlet. Dette gjør den aktuell for både eneboligmarkedet og større prosjekter.

Termoeik

Woodlock er WoodLink sitt eget design og er en patentsøkt løsning for skjult montering av spiler. Dette gir en sømløs og enkel løsning for montering av spiler i tak og på vegg. Løsningen er designet og produsert i Norge, og med WoodLink sitt brede utvalg av tresorter setter kun fantasien grenser.

Løsningen kan enkelt demonteres slik at produktet,både spiler og klips, kan brukes igjen. Produktet reduserer svinn med opp til 10% da spilene skjøtes enkelt med skjøteklips. Dette reduserer også arbeidet, spesielt i større himlinger. Woodlock spileklips gir også innsparing i arbeid da avstand mellom spiler er konstant og spiler enkelt skjøtes med skjøteklips og arbeid med kapp blir minimalt.

Woodlock spileklips

For å kunne tilby den beste kombinasjonen av pris og kvalitet satser WoodLink stort på direkte import av sagbruk og leverandører over hele verden, samt direkte fra norske sagbruk. I tillegg importeres også bambus fra den anerkjente produsenten Dasso.

Den importerte bambusen fra Kina blir presset sammen med en spesiell type lim som gjør at produktet får en egenvekt på 1050 kilo pr kubikk. Det gjør at produktet blir veldig hardt og oppnår dermed brannklasse B. Dette er da et godt egnet materiale til utvendig bruk, for både kledning og terrasse i flere ulike profiler og løsninger hvor det stilles høye krav til motstandsdyktighet til brann.

Bambus

Woodlink har en moderne produksjonshall med avanserte CNC høvellinjer, samt et av landets mest avanserte anlegg for overflatebehandling. De har også mange dyktige medarbeidere med solid erfaring som også er med på å gi høy kvalitet på produktene.

«Vår visjon er å tilby det kunden ønsker av trevirke. Vi forhandler og lagerfører det aller meste innen «spesialtrevirke».  Her høvles, freses og sprøytes spesialtrevirke etter kundens spesifikasjoner.» 

Forretningsideen er å bearbeide og selge eksklusive byggematerialer for både innvendig og utvendig bruk. Størstedelen av omsetningen handler om utvendig kledning med høye brannkrav.

Les mer om WoodLink på deres nettside HER.