Viking Arm 1 1440x810 1

Viking Arm – En hjelpende hånd fra Norge til resten av verden

Annethvert år samler Bygg Reis Deg over 500 utstillere til byggenæringens viktigste møteplass.

For oss som jobber med å utvikle hele byggenæringens utstillingsvindu er det helt essensielt at alle våre utstillere opplever at det var nyttig og lønnsomt å delta på utstillingen. Derfor er det svært gledelig når vi blir invitert til kunder som har opplevd stor suksess som utstiller og som gjerne vil dele sine erfaringer med oss. Vi tok nylig turen til Billingstad hvor vi ble møtt av to entusiastiske gründere i Anita og Øivind Resch. De tok imot oss i det som var en kombinasjon av administrasjons- og produksjonslokaler for et nytt norsk verktøy ved navn Viking Arm.

En «smashing» idè fra Volleyballbanen ble en familiebedrift
Det sies at de beste idèene kommer når vi kobler av. For Anita og Øivind startet det hele en sommerdag hvor Øivind skulle stramme et volleyballnett. Han skulle stramme tauet og bestemte seg for å prøve å finne opp en smart innretning for dette. Det var problemet som ble starten på det som senere skulle bli til Viking Arm’en, et helt unikt løfte-verktøy. Han begynte å tegne noen enkle skisser på konstruksjon og tok deretter kontakt med Terje Scheen, som bidro i utviklingen av det som til slutt ble det ferdige produktet Viking Arm.

Bærekraft i praksis
Viking Arm er et unikt håndholdt verktøy som ligner på en løftearm. Den hjelper deg ved vanskelige og uhåndterlige løft. Viking Arm er utviklet i Norge, produsert med komponenter fra Asia og Europa av høy kvalitet og montert i Norge. Den egner seg godt ved montering av blant annet dører, vinduer, lagersystemer, kjøledisker og ventilasjonssystemer.

– Det hele startet med et konkret problem hvor hele familien var samlet rundt volleyballnettet. Alle fikk bidra i idè skapningen og i dag ser vi at lanseringen og produksjonen engasjerer både barn, svigerbarn og søsken. Det er veldig moro, sier Anita og Øivind.

Viking Armen har mange unike funksjoner og bruksområder og er et svært nyttig verktøy for å løse monteringsoppgaver alene. Den gjør det enkelt for en person å gjøre en tomannsjobb. Arbeidsdagen blir dermed mer effektiv og mindre belastende, sier Øivind.

Viking Arm på Bygg Reis Deg 2019
Det faktum at Bygg Reis Deg samler over 40.000 besøkende bestående av både profesjonelle og private gjør det attraktivt å lansere nye produkter eller produktserier. Da produktet ble ferdigstilt rett før messestart i 2019 var det ikke noe tvil om at Viking Arm skulle lanseres på Bygg Reis Deg. I forkant hadde utviklerne stor tro på produktet og fikk dette bekreftet gjennom deltagelsen på messen.

– Vi solgte ut alt vi hadde både til forbrukere og profesjonelle håndverkere. I tillegg fikk vi flere henvendelser fra nye distributører, sier Øivind.

Veien videre
I dag selger vi Viking Arm direkte til byggevarehandelen og via Würth systemet. Det er store ambisjoner om vekst og med mål om å gjøre Viking Arm til et globalt brand i verktøysektoren. I dag, 5 mnd.er etter messen har Viking Arm sikret distribusjon i Norge, Sverige, Sveits, Østerrike, Tyskland og Frankrike. Vi i Bygg Reis Deg heier på innovative løsninger og gleder oss til å følge utviklingen av Viking Arm i tiden fremover.

Er du i gang med å planlegge hvordan din bedrift kan øke salget og jobbe med merkevarebygging i 2021? Da bør du vurdere å sikre dere en plass på Bygg Reis Deg 2021 allerede i dag!

Les mer og meld deg på her

Lær mer om Viking Arm her