Twinview Mobilapp

Space Group (UK) og Nordic BIM Group lanserer Twinview

Space Group og Nordic BIM Group inngår et strategisk partnerskap om bruk av digitale tvillinger i eiendomsbransjen i Norge, Sverige og Finland.

Space Group (UK) og Nordic BIM Group lanserer Twinview, en nettbasert digital tvilling-plattform for eiendomsbransjen som kobler all data i bygget til en 3D-modell. Med Twinview kan eiendomseiere og forvaltere optimalisere energibruken og redusere kostnadene samtidig som brukeropplevelsen og forretningsresultatene forbedres. Twinview er det første viktige steget for å oppnå klimanøytrale bygg.

Twinview ble lansert i begynnelsen av 2020 etter tre års utvikling og partnerskapet med Nordic BIM Group vil gjøre det mulig å ta i bruk digitale tvillinger i Norge, Sverige og Finland. Nordic BIM Group vil også tilby implementeringshjelp, support og opplæring.

– Vi er veldig glade for å ha inngått dette viktige partnerskapet med Space Group om å kunne tilby Twinview til det nordiske markedet gjennom Nordic BIM Group (Graphisoft i Norge, Nolliplan i Sverige og M.A.D. i Finland). Å samle inn og overvåke sanntidsdata for å optimalisere bygningers operasjonelle ytelse og bærekraft vil bli stadig viktigere for å ta bedre beslutninger samt for å møte større utfordringer slik som klimaendringer. Vår markedsundersøkelse har identifisert mange forskjellige forvaltning, drift og vedlikeholdssystemer som er tilgjengelige i markedet i dag, men flertallet er basert på eldre teknologi som ikke er laget for fremtiden. Vi tror på det sterkeste at vi kan endre bransjen radikalt med lanseringen av Twinview til fordel for våre kunder, leietakerne og miljøet sier Halvor Sandbu, CEO, Nordic BIM Group.

– Etter hvert som bygninger blir mer sofistikerte i en verden i stor utvikling og endring, vil bruken av Twinview og digitale tvillinger gjøre det mulig for både eldre og nye bygninger å bli mer effektive og sikrere for brukerne», fortelle Halvor Sandbu, CEO i Nordic BIM Group.

Digitale tvillinger har blitt brukt i bransjer som luftfart og kraftproduksjon i en årrekke, men er en relativt ny teknologi i eiendomsbransjen. En digital tvilling er en digital kopi av den fysiske bygningen og bygningsinformasjonsmodellen som utvikles gjennom design, konstruksjon og overlevering. Modellen utvikles av arkitekt, konstruktør og installatør og kan blant annet benyttes til forvaltning, drift og vedlikehold av bygget.

Twinview bygger på bruk av disse BIM-modellene i forvaltningen med en skybasert plattform som kobler bygget til IoT-enheter for å overvåke byggets ytelse. I Twinview visualiseres prosjektet i en tredimensjonal, webbasert plattform som analyserer tilgjengelig data med moderne teknologi. Twinview inkluderer også en facility management-modul i tillegg til en brukervennlig smarttelefon app.

Økende energikostnader, krav til bærekraftig forvaltning samt overholdelse av regler og forskrifter, forsterker viktigheten av at eiendomseiere og forvaltere må forbedre forståelsen av bygningene sine og menneskene som bruker dem.

Teknologien i dag produserer enorme mengder data som aldri blir samlet inn eller analysert, men med tilgang til kunstig intelligens (AI) er det lettere å forutsi hvordan en bygning kan fungere for å optimalisere ytelsen. Med økende bruk av BIM (bygningsinformasjonsmodeller) blir data og modeller stadig mer tilgjengelige, og de fleste nye bygninger har i dag avanserte overvåkings- og kontrollsystemer som sjelden er koblet til disse modellene.

-Vi er glade for å ha Nordic BIM Group som en av våre strategiske samarbeidspartnere. De har mange års erfaring innen den digitale bygg – og eiendomsbransjen, og vi er sikre på at de vil gi stor verdi for alle dem som tar i bruk Twinview i Norden,” sier Rob Charlton, CEO i Space Group.

Twinview

Twinview er en del av Space Group og inkluderer bimstore, SPACE Architects og BIM.Technologies. De fire bedriftene bruker digital innovasjon for å forbedre resultatene innenfor design, konstruksjon og drift av bygninger. Gruppen ble etablert i England for over 60 år siden, og opererer over hele verden med sitt utvalg av plattformer og tjenester.

Nordic BIM Group

Nordic BIM Group ble stiftet i januar 2020 og består av Graphisoft Norge, Nolliplan i Sverige og M.A.D i Finland.

Med ekstraordinær erfaring og kunnskap jobber Nordic BIM Group med å digitalisere og effektivisere bygg- og eiendomsbransjen i Norden ved hjelp av BIM.

Med åpenBIM har de som misjon å skape de rette forutsetningene kundene trenger for å implementere en digital arbeidsprosess, øke produktiviteten samt skape bedre og mer bærekraftige bygg gjennom miljøoptimaliserte byggeprosesser.