Hunton stand 2023

Hunton satser på fremtiden

Hunton er en av Nordens ledende produsenter av byggematerialer basert på tre og trefiber. Byggematerialene kan enkelt settes sammen i systemer for vegg, gulv og tak som gjør det enkelt å bygge fremtidsrettet og solid.

Som de fleste industrihistorier, begynner også Hunton sin med en elv. I 1889 ønsket grosserer Lars Amundsen Enger å benytte den lokale Hunnselva og dens vannfall til produksjon – og dermed oppstod navnet Hunton Brug. Fabrikken produserte i starten trepapp basert på egenprodusert tremasse. Målet var allerede den gang klart og tydelig: å produsere markedets beste produkter for bygg og anlegg.

Det var gode år og stor vekst frem til begynnelsen av 1900-tallet. Men den økonomiske depresjonen nådde etter hvert også Gjøvik, og produksjonen av trepapp var ikke lenger lønnsom nok. Men viljen til videre industriell produksjon var stor og byens legendariske ordfører, Niels Ødegaard, la til rette for at det igjen ble fart på byens mange bedrifter – deriblant Hunton.

Idag er Hunton et av Nordens ledende produsenter av trebaserte byggematerialer, og er en av markedets mest komplette leverandører med produkter som trefiberisolasjonvindsperre, undertak, trinnlydplater og konstruksjonspakker

Deres viktigste råvare er granflis fra sagbrukene rundt Gjøvik som er kortreist, naturlig, fornybar og 100% PEFC-sertifisert. Skogen fungerer som et karbonlager, og byggematerialene Hunton produserer fortsetter å lagre karbon gjennom hele levetiden.

Klar for Bygg Reis Deg 2025 med 275 kvm

Hunton har vært en trofast utstiller på Bygg Reis Deg messene og i 2025 utvider sin stand til hele 275 kvm. Vi er en fremtidsrettet aktør med mye på hjertet sier Marketingsjef, Anette Strømberg. På neste Bygg Reis Deg skal vi virkelig vise oss fra vår beste side og sørge for at enda flere tar i bruk våre produkter. Vi satser på ett oppsving i markedet i 2025 og 2026 og da er det viktig for oss å vise frem både produkter og menneskene bak merkevaren Hunton, avslutter Strømberg.