Bilde 3 Baerekraftpanel

Bærekraftpanel med panteordning

Vyrk lanserer et nytt produkt med mål om å være den mest bærekraftige løsningen på markedet. Med inspirasjon fra det tidligere meget populære Trysil-panelet, lanseres nå en oppdatert og forbedret utgave; Bærekraftpanel fra Vyrk. Panelet er kortreist og norsk, har et sirkulært livsløp og leveres med egen, unik panteordning.

«Vi ønsket å utvikle et produkt med kjerne av resirkulert tremateriale, med et finért uttrykk. Panelet vil ha et sirkulært livsløp, da vi ønsker å endre tankesettet om at panel produseres, brukes og deretter benyttes til brensel eller kastes» sier Steinar Lyseng, som er marked- og innovasjonsleder i Vyrk.  

Det sirkulære tankesettet bunner i ønsket Vyrk har om å utnytte ressursene lengst mulig.

Av de første i verden
Bærekraftpanelet er av de første i verden som selges med en panteordning. Når panelet en gang i fremtiden skal byttes ut, kan det enkelt tas ned fra veggen og returneres til en av Vyrk sine fire pantestasjoner mot pant. Pantestasjonene ligger plassert rundt på Vyrk sine produksjonsanlegg i Rogne, Trysil, Stange eller Brumunddal. Panelet vil deretter kunne endres til et annet utseende av for eksempel eik, bjørk eller valnøtt, eller bli kvernet opp til å bli en ny kjerneplate. Bakteppet er at Vyrk ønsker å få mer kvadratmeter vegg ut fra hver kubikkmeter hogd skog.  
60 års erfaring
I over 60 år er det produsert bygningsplater i tre ved Vyrk sitt produksjonsanlegg i Trysil. Denne kompetansen har Vyrk bygd videre på, og har hatt et nært samarbeid i utviklingsprosessen med både arkitekter, Klosser Innovasjon og Innovasjon Norge. Resultatet er et panel med høye estetiske og tekniske kvaliteter tilpasset vår tid og det grønne skiftet.

«Klosser innovasjon er imponerte over Vyrk AS’ gjennomføringsevne og vilje til å skape bærekraftige innovasjoner. Prosjektet er et godt eksempel på en norsk virksomhet som griper mulighetene det grønne skiftet gir, og skaper noe unikt. Vi er stolte av å ha vært med på prosessen med å utvikle bærekraftpanelet.» sier Ida Marie Gulbrandsen, som er inkubatorrådgiver i Klosser Innovasjon.

Bærekraftpanelet leveres med et skinnesystem av resirkulert aluminium. Dette systemet lar deg sette opp og ta ned panelet, uten å skade kjernen. Den enkle monteringen og demonteringen gjør at veggene kan flyttes til andre bygg, eller romløsningen kan endres. Panelet skal kunne benyttes igjen og igjen. Vyrk deltar på messen Architect@work på Lillestrøm i Nova Spektrum 23-24 november for å vise frem produktet og tilby en titt på konseptet og skinnesystemet.

«Vi er stolte og svært fornøyde over at vi nå kan presentere vårt nye innovasjonsprodukt, og tar sikte på å være en bidragsyter i forhold til de store klimautfordringene vi står overfor. Vi er heldige som har en bedrift basert på fornybare, kortreiste og norske råvarer. Vi vil være med å dra lasset mot en mest mulig bærekraftig næringsutvikling. Bærekraftpanelet er det riktige valget i dag, og for generasjoner som skal komme» uttaler Steinar Lyseng.

Les mer om produktet her.

Bærekraftpanel fra Vyrk med mål om å være det mest bærekraftige panelet på markedet.
Marked og Innovasjonsleder Steinar Lyseng er storfornøyd med lanseringen av det nye produktet.
Om Vyrk AS  

Vyrk har høye mål for vekst de kommende årene, og fokuserer stort på miljøvennlig produksjon av ferdigbehandlet innvendig og utvendig panel, spiler, finérte plater og glassvegger. Vyrk startet opp i 2005, og har i løpet av de tre siste årene kjøpt opp tre norske produksjonsbedrifter og kan nå levere komplette innvendige løsninger til både offentlig og private bygg.     

Vyrk har i dag rundt 60 ansatte fordelt på 4 fabrikker spredd på Innlandet, og har store vekstambisjoner for fremtiden.