Anne-Grethe Henriksen fra Miljømerking Norge, Trond Erik Skarshaug og Ingeborg Ukkelberg fra VestandsHus

VestlandsHus jakter nye topper med Svanemerket på laget.

I forrige uke tok vi turen til VestlandsHus for å lære mer om vår utstiller og høre hvordan vi i Bygg Reis Deg kan bidra til å fremme deres interesser. Vi møtte markedssjef, Maria Gauffin i deres lokaler ved Moa i Spjelkavik. Der har de laget nye kontor og møterom med lokale navn. Det tok ikke mange minuttene før vi drømte oss bort til vestlandsnatur og fjellturer, for hvert kontor var navngitt med en fjelltopp i distriktet. Maria forteller om bakgrunnen for at alle husene har navn fra fjelltopper: «Vi er, og har alltid vært et selskap med røtter på Sunnmøre; helt fra vi startet som et arkitektkontor i 1974 og frem til i dag har kjedens hovedkontor lagt her. Derfor ønsket vi å ta med oss litt av «sjelen vår» inn i navngivingen av husene, som i starten fikk navn fra fjelltopper i nærområdet. Nå får husene navn fra fjelltopper i hele landet, siden vi også vil være landsdekkende.» Maria forteller at tradisjonen er at når man starter i selskapet må man bestige fjelltoppen som ga navn til ditt kontor. «Men jeg har det faktisk enda tilgode,» ler Maria. Hun forteller videre at fjelltoppene har også en annen betydning; de symboliserer en av selskapets verdier, som er «miljøbevisst». Og miljø er også et satsingsområde for VestlandsHus fremover:

Under Bygg Reis Deg 2023 mottok de grunnlisens fra Svanemerket noe som betyr at kjeden kan bygge svanemerkede hus. Da uttalte konsernsjef i VestlandsHus, Trond Erik Skarshaug at prosessen med det aller første svanemerkede huset allerede var i gang, og bygges av VestlandsHus-forhandleren Nordfjord Hus i Stryn. «Vi er stolte og glade over å få grunnlisensen. Vi opplever at mange kunder ønsker å velge miljø, men syns det er utfordrende å forstå miljøinformasjon. Å ha et solid alternativ å tilby til kunder som ønsker et bærekraftig hus er en selvfølge for oss, og Svanemerket er et selskap kundene stoler på. Derfor var det viktig for oss at Svanemerket var miljømerkingen for våre hus,» uttalte Skarshaug.  

Utviklingssjef i VestlandsHus, Ingeborg Ukkelberg forteller om prosessen: «Dette har vært en svært lærerik prosess for oss, og vi retter en stor takk til Miljømerking Norge for godt samarbeid underveis. På mange måter er det nå arbeidet egentlig begynner; å bygge svanemerkede hus krever kontroll på hus, produkt og dokumentasjon hele veien, i enda større grad enn ellers. Dette gir forutsigbare byggeprosesser, og trygghet rundt kvalitet, både for kunde og utførende part. Det gleder oss at vi nå kan tilby våre kunder hus med, dokumentert, bedre miljøprestasjoner».

Markedssjef, Maria Gauffin i VestlandsHus Foto: Øystein Klock
Markedssjef, Maria Gauffin i VestlandsHus Foto: Øystein Klock

Markedssjef, Maria Gauffin kan fortelle om godt besøk på standen deres under Bygg Reis Deg: «Vi stilte opp med hele vårt mannskap og hadde mål om å treffe mange av forhandlerne våre og gjerne knytte kontakt med nye potensielle forhandlere som vil være med oss på laget, og bygge gode norske kvalitetshus. I tillegg benyttet vi anledningen til å knytte sterkere bånd med flere av våre leverandører og utvikle relasjonen med dem. Vi er et godt team her på huset og ser frem til at markedet skal få et oppsving og at vi sammen skal jakte nye topper» avslutter Maria. Vi tar med oss ferske brosjyrer i vesken og benytter flyturen på vei hjem til Oslo til å drømme oss bort i VestlandsHus sine drømmeboliger. Vil du vite mer er det bare å kontakt med deres team her: Kontaktinformasjon Vestlands Hus