Wang Og Helgesen

Spilka og Alta skiferbrudd inngår strategisk samarbeid

For å kunne tilby en enda bedre fasadeløsning, inngår Spilka Building Solutions og Alta skiferbrudd et strategisk samarbeid. Samarbeidsavtalen fører til en ny æra innen fasadeløsninger der en kan få 60 års garanti både på fasadekledning og innfestingen. Avtalen representerer et stort potensial for byggebransjen til å kutte kostander både på reklamasjoner og vedlikehold.

Alta Skiferbrudd har lenge vært på jakt etter et system som fungerer godt sammen med skifer, samtidig som det er enkelt å montere. Da Asbjørn Wang som er Daglig leder i Alta Skiferbrudd leste om Fixade, ble det starten på et samarbeid som nå har ført til at em kan tilby markedet en helt tett fasade med 60 års garanti.

  • Vi har søkt lenge etter en løsning som kan oppfylle våre strenge krav til kvalitet og estetikk. Etter grundig evaluering fant vi at Spilka sin løsning overgikk våre forventninger og klart utmerket seg i forhold til alternative løsninger, forteller Asbjørn Wang i Alta skiferbrudd.

Gjennom omfattende forskning og utvikling har Spilka utviklet det unike festesystemet Fixade som gir muligheten til å skape en fasade med uovertruffen tetthet. Den nyskapende løsningen har allerede blitt tatt i bruk på flere prosjekter i kombinasjon med fasadeplater, og tidligere i år valgte Alta Skiferbrudd å benytte Fixade når de renoverte fasaden på sitt eget hovedkontor. Sammen med Altaskifer benyttes Fixade som skjult innfesting. Klipsene festes i skinnene på samme måte som med fasadeplater, men klipsene skyves inn i slisser som er frest ut i skiferplatene.

Resultatet ble svært bra og nå ser både Asbjørn Wang fra Alta Skiferbrudd og Roger Helgesen, som er salgssjef i Spilka Building Solutions, frem til et langvarig samarbeid. Kombinasjonen av Fixade og Altaskifer gir en tett fasade av høy kvalitet og med lang levetid. I tillegg er begge ideelle produkter for en sirkulær tankegang, og kundene vil ikke bare få en flott fasade, men også en som er svært bærekraftig og ombrukbar.

Skal kle fasaden på det nye kulturhuset i Kristiansund

I september ble det også klart at fasadeløsningen fra Spilka og Alta Skiferbrudd skal kle det nye kulturhuset i Kristiansund. Prestisjeprosjektet som har fått det klingende navnet Normoria skal kles med en blanding av skiferkledning, natureloksert perforert aluminium, glass og puss.

Det er skiferkledningen som skal monteres med Fixade, og dette er et særdeles godt valg med tanke på at bygget skal ha en god miljøprofil og sertifiseres som minimum BREEAM very good.

  • Muligheter for ombruk var svært viktig under utviklingen av Fixade, og det er en viktig milepæl at denne løsningen blir valgt på et prosjekt som Normoria, forteller Lars Erik Vinje som er daglig leder i Spilka Building Solutions. – Normoria vil være et levende bevis på potensialet for et helt tett fasadesystem. Arbeidet med å montere fasaden starter i mars 2024, og vi gleder oss til å vise frem resultatet når bygget står ferdig våren 2025, avslutter Vinje.

60 års garanti og tilnærmet vedlikeholdsfri fasade

En av de mest imponerende aspektene ved denne samarbeidsavtalen er at den kommer med en 60-års garanti på både festesystemet Fixade og Altaskifer kledningen. Dette understreker ikke bare tilliten Spilka og Alta Skiferbrudd har til kvaliteten på produktene, men bekrefter også deres forpliktelse til langsiktig pålitelighet. Altaskifer og Fixade er perfekt kombinasjon når det kommer til vedlikehold. Begge er svært værbestandig, og krever minimalt med vedlikehold gjennom hele levetiden til bygget.