fra venstre: Roger Helgesen, salgssjef i Spilka Building Solutions og Therese Giskeødegård Osvik, prosjektleder i Møre og Romsdal fylkeskommune. Bygget de står foran er Spjelkavik Arena

Har signert flere nye prosjekter med Fixade fasadeløsning

I løpet av kort tid har vår utstiller Spilka Building Solutions signert flere nye prosjekt med Fixade fasadeløsning. Alle er i Ålesund, og det dreier seg om to nybygg og et rehabiliteringsprosjekt.

De to nybyggene er etterlengtede idrettsarenaer i Ålesund; Osane Idrettshall og Spjelkavik Arena. Osane idrettshall er en flerbrukshall på Osane i Skarbøvika, med et bruttoareal på 6000 m2. Idrettshallen blir et sentralt anlegg for kommunedelene Hessa, Aspøy, Skarbøvik og sentrum, og det skal tilrettelegges for en rekke ulike aktiviteter. Ålesund kommune er byggherre og entreprenør er Åsen & Øvrelid AS. Arkitekten er ART AS ved Eva Birkevold og Jon Erik Jerve.

Fixade skal benyttes sammen med Dekton fasadeplater som er en svært værbestandig og holdbar kledning. Til denne løsningen benyttes en mindre type klips enn de tradisjonelle Fixade klipsene. Arbeidet med å kle fasaden starter opp like over sommeren 2024, og bygget skal stå ferdig i løpet av høsten.

Spjelkavik Arena skal også kles med Dekton fasadeplater montert med en nyutviklet type små klips, som er mye mindre synlige enn standard Fixade klips. Byggherre er Møre og Romsdal fylkeskommune, og prosjektet er en totalentreprise i regi av Consto Midt-Norge AS. Prosjektet er på 6500 m2 og skal bli en idrettshall med gode idrettsfunksjonelle løsninger, både for breddeidrett og bruk til kroppsøving. Samtidig skal hallen ivareta krav til topphåndball. Hallen vil også få hovedinngang mot sør for å forsterke samvirket med Spjelkavik idrettspark.

– Fokuset på miljø og bærekraft er stort i dette prosjektet, forteller prosjektleder Therese Giskeødegård Osvik i Møre og Romsdal fylkeskommune. – Vi valgte kombinasjonen av Fixade og Dekton fasadeplater i fordi det er en løsning som kommer svært godt ut om vi ser på kostnadene i hele byggets levetid, altså i en LCC. Ved å velge Fixade og Dektonplater får vi 60 års garanti, og fasadeplatene er så robuste at de ikke vil trenge antigrafittibehandling. Når Fixade i tillegg er designet for ombruk og gjør at også selve fasadeplatene blir ombrukbare, så var ikke valget så vanskelig

Spjelkavik Arena skal sertifiseres som BREEAM NOR «VERY GOOD». BREEAM NOR er Norges mest brukte miljøsertifisering for nybygg og større rehabiliteringer. Til et slikt prosjekt passer Fixade fasadeløsning perfekt, da systemet leveres med 60 års garanti og ikke krever noen form for ved- likehold annet enn normalt stell og vask av fasaden.

Det siste prosjektet, Myrabakken Næringssenter, er et rehabiliteringsprosjekt som skal kles med Equitone Tectiva fasadeplater. Det er Sameiet Myrabakken Næringssenter som er Byggherre, Christie Opsahl er entreprenør og arkitekten er Åste Karine Holhjem hos Norconsult AS.  

Til alle tre prosjektene leveres fasaden ferdig montert fra Spilka Building Solutions AS. Arbeidet med å kle fasaden på Myrabakken er allerede i gang, så er du en av dem som daglig passerer kan jo du kaste et blikk opp for å følge med i utviklingen.