Zero-Glava-artikkel

GLAVA® og ZERO samarbeider om å gjøre byggebransjen grønnere

Energieffektivisering, gjenbruk av bygg og byggevarer, nye klimakrav i teknisk forskrift og kunnskapsdeling er blant sakene de skal jobbe med.

– ZERO kan utfordre oss på de ambisiøse målene vi selv har satt oss både for egne utslippskutt og det å gå foran for å gjøre byggenæringen grønnere. De skal få «slippe til» på alle nivå i organisasjonen, slik at vi både øker kompetansen og bidrar til å styrke engasjementet for bærekraft. Og så er jeg helt sikker på at vi også får noen nye ideer, sier administrerende direktør Lars Gaustad i GLAVA®

I tillegg vil GLAVA® og ZERO ta felles tak i noen overordnede problemstillinger for byggenæringen generelt og byggevarer spesielt. Sammen skal de blant annet jobbe med klimakrav i teknisk forskrift og hvordan man kan få fart på energioppgradering av eksisterende bygg, noe som ble trukket fram som et satsingsområde i det nylig inngåtte budsjettforliket mellom regjeringen og SV.

– Vi trenger mye mer fornybar kraft fremover for å kutte utslipp og skape ny grønn industri. Da er det avgjørende at vi kan frigjøre energi brukt i eksisterende bygningsmasse. For å få til det, må vi tenke nytt og kreativt på hvordan innrette virkemidler for å utløse det store potensialet som ligger i energieffektivisering, sier Sigrun Gjerløw Aasland, daglig leder i ZERO.

GLAVA® og Zero vil også se på hvordan erfaringer fra enkeltprosjekter kan brukes til å stimulere utslippskutt på tvers av sektorer. Et eksempel er elektrifiseringen av Gyprocs anlegg i Fredrikstad, der man ved å erstatte LNG-gass kutter nesten 24.000 årlige tonn CO2.

Det som blir verdens første CO2-frie gipsplatefabrikk skal stå ferdig på nyåret 2023, og vil gi relevante erfaringer andre industriaktører kan dra nytte av.

– Fremover er det mye industri som skal elektrifisere sin produksjon. Da er det nyttig å lære av de første prosjektene. Tilgang på nok kraft og nettkapasitet er sentrale barrierer for flere prosjekter som vi må løse for å få til økt elektrifisering av samfunnet, sier Aasland

Vi gratulerer GLAVA®  og Zero med et spennende og viktig samarbeid.

Kontaktpersoner

ZERO: Guro Hauge, fagansvarlig bygg og materialer (mobil: 918 78 318)
GLAVA®: Per Stræde, marketing- og kommunikasjonssjef (mobil: 917 97 613)

Artikkelen er hentet fra glava.no og publisert med samtykke.

Flere nyheter

Drivhus må oppfylle krav til sikkerhet

Fra en rekke tilbydere presenteres drivhus på en måte som etterlater en forståelse om at man kan oppholde seg i og bruke dem som om det var et hvilket som helst oppholdsrom i bygg. Skal de det så må de også oppfylle byggeforskriftens krav til konstruksjonssikkerhet sier vår utstiller Glass og Fasadeforeningen.

LES MER

På tide å utvikle og bygge opp kundebasen?

Bygg Reis Deg messen har alltid vært den møteplassen i byggenæringen hvor man treffer flest fagpersoner og bygg interesserte forbrukere som er på utkikk etter de siste produktnyheter. Slik er det fortsatt og vil du være med som utstiller er det på tide å bestille plass.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.