Vartdal Plastindustri

Et vestlandsk industrieventyr

Før jul tok vi turen til Vestlandet og stakk innom noen av våre fantastiske kunder. Et av høydepunktene var besøket hos Vartdal Plastindustri, en kort kjøre- og ferjetur fra Ålesund, gjemt i fjordarmene bak Hareidlandet. Vinterværet viste seg fra sin beste side mens vi rullet langs E39 og ankom det imponerende anlegget til Vartdal Plastindustri AS.

Vartdal Vinter

Inne i lokalene ble vi møtt av den entusiastiske markeds- og innkjøpssjefen, Mounir El’Mourabit. Det tok ikke lang tid før vi fikk hilse på Håvard Vartdal, sønnen til gründeren Jan Vartdal. Atmosfæren var fylt av historie, og jeg fikk raskt følelsen av å være en del av et ekte vestlandsk industrieventyr.

Selskapet, som er ledende innen ferskfiskemballasje, teknisk emballasje og bygningsisolasjon, gjorde virkelig inntrykk med sin historie og dedikasjon til bærekraft. Under besøket ble det tydelig at Vartdal Plastindustri tar aktive skritt for å redusere sitt klimaavtrykk, spesielt gjennom den spennende produktserien VARTDAL LOOP®. Denne serien bruker råstoff fra 100 prosent resirkulerte eller fornybare kilder, noe som gir produktene et betydelig lavere klimaavtrykk.

Vartdal Loop

Historien om selskapet, grunnlagt av Jan Vartdal i 1961, ble presentert som en stolt arv. Fra verdens første fiskekasse av ekspandert polystyren (EPS) i 1965 til dagens innovative produkter som Vartdal Airbox, Gel-Ice for næringsmiddelindustrien og Vartdal LOOP-serien. Selskapets investeringer i anlegget 100% Vartdal Plast, med to anlegg for innsamling og komprimering av EPS på Liadal i Ørsta kommune og på Biri, viser deres engasjement for kontinuerlig innovasjon og tilpasning.

Vartdal Plastindustris imponerende mangfold innenfor næringsmiddel, bygg, industri og logistikk gir dem en sterk posisjon i markedet. Evnen til å levere ferskfiskemballasje til store lakseslakterier, samtidig som de produserer isolasjonsprodukter og teknisk emballasje, og ikke minst deres evne til å levere produktene til rett sted og riktig tid viser selskapets allsidighet og ekspertise.

– Bygg Reis Deg er viktig for utveksling av informasjon til gamle og nye kunder, sier markeds- og innkjøpssjef Mounir El’Mourabit i Vartdal Plastindustri AS.

Mounir El’Mourabit kunne fortelle oss at de ser på Bygg Reis Deg som en viktig arena for utveksling av informasjon med gamle og nye kunder og at messen bidrar til å skape ekstra motivasjon blant de ansatte, både faglig og sosialt.

Vi forlot Vartdal Plastindustri med et positivt inntrykk av et selskap som ikke bare omfavner innovasjon og bærekraft, men som også holder fast ved sine røtter og verdier. Selskapet er mer enn bare en bedrift; det er en hjørnesteinsbedrift i sitt nærområde på Vartdal i Ørsta kommune som har utviklet seg til å bli en viktig og aktiv nasjonal bidragsyter med fabrikker på flere steder. De representerer et levende kapittel i den norske industrihistorien. Engasjementet deres i hele verdikjeden, fra råmaterial til materialgjenvinning, for å redusere klimabelastningen for kundene, gjør dem til en ekte stjerne. Vi ser frem til å ha dem med på laget mot Bygg Reis Deg messen i 2025, og er spent på å følge dem inn i fremtiden. Les mer om deres spennende reise på Vartdal Plast sin nettside: https://vartdalplast.no/