DokaXlight

Den lette løsningen for en mer effektiv og lønnsom byggeprosess

Tid er penger. En av de mest vanlige utfordringene for byggherrer og entreprenører er å finne de mest effektive og kostnadseffektive løsningene. Doka sin løsning på dette problemet er den ultralette håndholdte forskalingen, DokaXlight.

Utfordringene

På byggeplasser med liten plass hvor man ønsker å arbeide uten kran ser man at uhåndterlige forskalingssystemer ikke bare forsinker byggeprosessen, men også fordyrer prosjektet betraktelig. Håndtering, transport og montering av disse tunge forskalingsplatene kan være arbeidskrevende, tidkrevende og ressurskrevende.

Ett system, utallige bruksområder

Doka forstår disse utfordringene, og det er derfor de har introdusert DokaXlight. Dette innovative forskalingssystemet er utviklet for å løse de vanligste problemene som fagfolk i byggebransjen står overfor. Med en vekt på 22,6 kg per hovedelement (0,75 x 1,50 m) er den robuste DokaXlight forskalingenkostnadsbesparende og enkel å bruke for betongkonstruksjoner av alle typer og størrelser. På både nybygg og tilbygg. Forskalingen kan håndteres trygt av én person uten kranløft, slik at arbeidet går raskere og ressursene utnyttes mer effektivt.  Med ekstra støttehoder og et ergonomisk monteringsverktøy kan den ultralette rammeforskalingen DokaXlight nå også brukes som dekkeforskaling.

«Med denne utvidelsen av DokaXlight-systemet kan forskaling av dekker nå utføres enda mer effektivt og kostnadseffektivt. Helt uten kran og med bare én person», understreker Franz Koppensteiner, produktsjef i Doka. Enten det gjelder hagemurer, bassenger, fundamenter eller dekker – DokaXlight er nå den ideelle løsningen for nesten alle byggeprosjekter. Doka har så langt fått mange gode tilbakemeldinger på DokaXlight-forskalingssystemet.

«Med DokaXlight blir jobben til en lek, etter første jobben med systemet regner vi med å spare ca 40% på arbeidstiden.»Forteller Odd Arne Kristensen, Daglig leder i O. Kristensen Bygg AS

«Vi er meget fornøyde med kjøpet av DokaXlight. Før vi gikk til innkjøp av DokaXlight brukte vi treforskaling. Vi har støpt støttemurer og ringmurer i Trøndelag siden kjøpet, og har fått kun positive tilbakemeldinger på utført arbeid med DokaXlight.»Erlend Sørensen Hårstad, Daglig leder i Nidaros Betong Byggservice AS

Lette arbeidsbelastningen

Grunnet den lave vekten kombinert med integrerte, ergonomisk formede håndtak og profiler sørger DokaXlight for en skånsom forskaling og redusert fysisk belastning.

Erlend Sørensen Hårstad fra Nidaros Betong Byggservice AS forteller videre at «Den nye lette forskalingen har gjort hverdagen vår mye lettere fysisk og vi sparer også mye tid, fordi den er veldig enkel å montere. Vi vil absolutt anbefale DokaXlight for andre entreprenører.»  

Test selv

DokaXlight ble raskt en favoritt hos flere av Doka sine kunder. Med slagordet «Ta grep, tenk fremover på Bygg Reis Deg» inviterer Doka alle som vil til å komme innom deres stand i Hall C, C03-15 for selv å løfte og kjenne på DokaXlight panelene. I tillegg så blir de besøkende lovet gode pakketilbud på DokaXlight kassettforskaling. Ønsker du et spesialtilpasset tilbud, eller har du spørsmål om DokaXlight så kan du ta kontakt med salgsteamet i Doka eller du kan lese mer på deres hjemmesider.

DokaXlight i korte trekk:

  • Forskaling av vegger og dekker med bare ett system (plater opptil 3,50 m høye og opptil 50 cm tykke)
  • Pulverlakkert aluminiumsramme for enkelt vedlikehold
  • Slitesterkt Xlife-panel som er enkelt å rengjøre
  • 22,6 kg per hovedpanel (0,75 m x 1,50 m)
  • Betongtrykk på opptil 50 kN/m² for vegg, opptil 75 kN/m² for søyleforskaling
  • Kranuavhengig bruk
  • Integrerte håndtak for bedre ergonomi