Termoeik Terrasse 5

Vedlikeholdsfri terrasse fra WoodLink

Vi beveger oss med god fart inn mot varmere tider noe som også betyr at grillsesongen snart er i gang og at terrassene skal klargjøres. Hagemøbler skal spyles, blomsterpottene skal fylles med fargerike blomster og terrassen skal skrubbes og beises.

Er du en av de som har en terrasse som trenger fornyelse eller vedlikehold? Er du kanskje også godt i gang med å dra frem beis, olje eller blekemiddelet i håp om å holde liv i den gamle terrassen?

Termoask terrasse

Om du har beiset terrassen for å beskytte den mot UV-stråler og oppsprekking er dette for mange noe man gjør hvert andre år. Et annet alternativ er å bruke olje, men dette krever enda hyppigere vedlikehold enn beis. For noen er kanskje terrassen også i såpass dårlig stand at det er på tide å vurdere å bygge nytt. Da kan det være lurt å ta en titt på WoodLink sine vedlikeholdsfrie alternativer.

Man tror kanskje at man må velge kompositt eller betong/flis for å få en vedlikeholdsfri terrasse, men det finnes også mange muligheter innen lune treslag. WoodLink fremstiller det meste innen trevirke, og tilbyr blant annet terrassedekke i et mangfold av tresorter som de fremstiller i de fleste dimensjoner.

Accoya terrassebord er et produkt laget av furu (Radiata) fra New Zealand som er modifisert for å tåle det aller meste og gjør at den vil vare i år etter år. Accoya er vedlikeholdsfri og har 50 års garanti over bakken og 25 års garanti i bakken. Den kan leveres med patina fra fabrikk og vil holde en litt lys gråfarge uten vedlikehold. Les mer om produktet her.

Accoya terrassebord

Man kan også bygge en terrasse i termofuru, termoask og termoeik. Termoask og termoeik er henholdsvis termo familiens mer eksklusive produkter og ser veldig fine ut når de får sin sølvgråe patina. Termotre er vedlikeholdsfritt og er et godt alternativ til tropiske tresorter og impregnert trevirke.

Dersom naturlig grånet terrasse ikke er av interesse kan man bevege seg litt bort fra treverk, men likevel holde seg til naturlige råstoff, bambus. Bambus terrasse fra Dasso kommer i brun og svart, holder fint på fargen i flere år og har 25 års garanti. Når man eventuelt vil hente tilbake litt dybde i fargen kan man påføre et lett lag med olje.

Bambus XTR Terrasse

Les mer om Bygg Reis Deg utstiller WoodLink og deres produkter på deres nettside. På messen 18-21 oktober møter du de i hall D.