TALGØ

Tre er et fantastisk byggemateriale. Utforsk treet på Bygg Reis Deg

Tre har noen fantastiske egenskaper fra naturens side, som gjør tre spesielt godt egnet som materiale for byggenæringen. Er du nysgjerrig på hvordan tre kan transformere måten vi bygger, og tenker på bærekraft, er et besøk til Bygg Reis Deg 18.-21. oktober på Nova Spektrum, et must. Vi har nemlig samlet et spennende utvalg av foredragsholdere som tar for seg alt fra verdens høyeste trehus til innovative treinteriør-trender.

Og husk – inngangsbilletten til Bygg Reis Deg er gratis

Her er du gratisbilletten din

Fremtidens byggematerialer må tåle og tilføre mer av alt! 

Hovedscenen i Hall B (18. okt., 13:00 – 13:25)

Dette foredraget tar deg med inn i fremtidens treteknologi. Hege Voll Midtgaard, Sustainability Manager i Bergene Holm AS, deler innsikt i hvordan treets egenskaper kan bidra til mer energieffektive bygg og redusert bruk av brannhemmende kjemikalier. Oppdag hvordan tre kan bli den nøkkelen til en mer bærekraftig byggebransje.

Bærekraft og trevirke – hva er egentlig bærekraft? 

Hovedscenen i Hall B (18. okt., 13:30 – 13:55)

Tre er en av våre mest bærekraftige byggematerialer, men hvordan møter det fremtidens klimautfordringer? Per Otto Flæte, Utviklingsdirektør i Talgø, utforsker hva som er bærekraftig når det kommer til valg av materialer og byggets utforming. Få innsikt i hvordan flere trebygg kan gi oss store miljøgevinster.

Dette er bare et utvalg av spennende foredrag på årets Bygg Reis Deg. 

Bærekraftig bruk av limtre
Hovedscenen i Hall B (18. okt., 14:00 – 14:45)

Klimaet vinner når vi bygger med et fornybart råstoff som samtidig er naturens egen løsning for karbonfangst og lagring – nemlig tre. Mjøstårnet er et pilotprosjekt som sprenger grensene for hvordan vi tenker om bruk av limtre i store konstruksjoner. Verdens høyeste trehus er reist med lokalt tømmer, lokal kompetanse og har vakt global oppsikt.
Moelvens prosjektsjef Tore Olsen Hagelund forteller hvordan vi bygger stort med limte og hvorfor han håper verdensrekorden snart blir slått.

Bærekraftig framtid med furu  

Hovedscenen i Hall B (18. okt., 14:50 – 15:35)
Furu har spilt en hovedrolle i norsk interiørdesign siden år 765!
Bli med på et historisk tilbakeblikk fra starten, og frem til i dag. Skjeltorp forteller om de fysiske og psykologiske effektene av å omgi seg med natur, og å «ta naturen med hjem».
Tre er et fornybart råstoff. Når vi bruker det til varige bygg og konstruksjoner fortsetter det jobben som naturens egen løsning for karbonfangs og lagring. Derfor er det gledelig at furua er med oss i treinteriørtrender. Slik kan vi bygge en bærekraftig framtid i tre.

lsen Hagelund forteller hvordan vi bygger stort med limte og hvorfor han håper verdensrekorden snart blir slått.

ved John Magnar Skjeltorp, Moelven Treinteriør.

Last ned gratis billett