Tewoflex – Et Nytt System For Fleksible Og Gjenbrukbare Skillevegger

TewoFlex – et nytt system for fleksible og gjenbrukbare skillevegger

Termowood AS tilbyr et mer sirkulært alternativ til den tradisjonelle gipsveggen.

Gipsvegger er billige i innkjøp, og håndterer både lyd-og brannkrav til kontor-og møteromsvegger, men er så og si umulige å gjenbruke i samme bygg.

TewoFlex fra Termowood vil gjøre det enklere å velge skillevegger som lar seg gjenbruke.

Hvert element er laget av norsk gran og produsert i Hurdal, Norge.  Fordi veggene kun er laget av rene materialer som tre og resirkulert tekstil er de godt tilrettelagt for ombruk og resirkulering. 

Alle elementer er basert på et modulbasert system, som kobles med hverandre basert på en «Plug´n´play»-løsning. De kan også enkelt tas fra hverandre og flyttes rundt. Glassrammer og dørfelt utføres i samme materiale som selve veggmodulene, og alle elementer går opp i 200 mm.

Systemet bruker minimalt med skruer, festepunkt og andre stedstilpassede løsninger. I stedet for stedsbaserte fester, benyttes det spesialtilpassede jekker, og i stedet for silikontetting benyttes lister og sviller med lydtette pakninger.

Veggene vant i desember 2020 Statsbyggs utlyste idekonkurranse om “Sirkulære skille vegger til prosjekt nytt regjeringskvartal, med sitt forslag “alle gode ting er tre”. Prosjektet var et samarbeide mellom designstudioet Made AS, produsent Termowood AS og Rambøll Norge.

– Systemets generiske byggekloss gir ikke bare kosteffektiv produksjon, men også muligheten for ombruk i nye lokaler, former og kombinasjoner. Byggesystemet krever ingen form for vedlikehold, annet enn enkel tørking av støv eller vask.

– Elementene er enkelt de- og remonteres som gjør det lett å rekonfigurere veggene over tid, i tillegg til at elementene i seg selv er konstruert slik at man kan gjenbruke materialene også etter endt levetid som modul i våre systemvegger, sier daglig leder i Made AS, Eivor Vik.

Eivor Vik og Håkon Rognlien skal presentere kandidaten TewoFlex