Vb08469 1440x810 1

Rørentreprenørene bruker Bygg Reis Deg som utstillingsvindu

Vi kan snakke om bærekraftige materialvalg, utslippsfrie byggeplasser, sirkulær økonomi og logistikk løsninger, men uten kvalifisert arbeidskraft stopper norsk byggenæring. Derfor er det på sin plass å slå et slag for rekruttering til byggenæringen nå som vi nærmer oss søknadsfristen (1.mars) for å søke linje på videregående.

Vi i Bygg Reis Deg mener at en av de mest inspirerende måtene å vise frem yrkesgruppene innen byggenæringen er å lage aktivitetsstands under våre messedager. Derfor er vi svært glad for at Rørentreprenørene Norge nok en gang skal bidra med en engasjerende stand hvor de arrangerer Rørlegger NM under Bygg Reis Deg 2021.

Rørentreprenørene Norge har i flere år invitert 5 lærlinger fra ulike opplæringskontor og fylker som kjemper om Norgesmester tittelen og avlegger den avsluttende svenneprøven under arrangementet.

Nylig avgjorde styret i Rørentreprenørene Norge at dette arrangementet var et satsingsområde vi må delta på, da dette er det største utstillingsvinduet i Norge mot hele byggebransjen. På Bygg Reis Deg treffer vi både ungdom som er i ferd med å bestemme seg for yrkesvalg, mor og far, i tillegg til både samarbeidende organisasjoner, medlemsbedrifter og publikum sier Are Skaar Nielsen, Fagsjef i Rørentreprenørene Norge.

Lærlingene viser frem rørleggerfaget på en inspirerende og spennende måte i løpet av Bygg Reis Deg uken. De viser oss hva som kreves av en rørlegger og hvilken nytte vi har av en rørlegger når man skal installere et bad, kjøkken eller andre installasjoner som krever en fagperson. De viser oss også at her er det like naturlig at både jenter og gutter kan prestere like bra.

Vårt ønske og mål for neste Bygg Reis Deg er å rekruttere enda flere ungdommer inn i et fremtidsrettet fag, slik at våre firmaer får dekket behovet for fagkompetanse i årene fremover. Vi håper selvfølgelig at flere fagorganisasjoner ser nytten av å delta på arrangementet slik at byggebransjen kan stå samlet om noe av det viktigste vi jobber med, rekruttering og opplæring avslutter Are Skaar Nielsen.

Bygg Reis Deg skal bidra til å øke kunnskapen om norsk byggenæring, fremme alle som gjør en god jobb og ikke minst fremme hvilke yrkesgrupper som finnes i de ulike bransjene. Derfor er det avgjørende at bransjeorganisasjoner som Rørentreprenørene Norge og andre benytter seg av anledningen til å vise frem sitt yrke og skaper yrkesstolthet for den kommende generasjonen.

-Vi håper det vil inspirere flere til å velge denne yrkesutdanningen og at vi på denne måten viser overfor profesjonelle og forbrukere hvor viktig det er å velge skikkelige fagpersoner når man skal ha utført et rørleggeroppdrag sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg AS.

Husk søknadsfristen for videregående opplæring 1.mars. Du kan lese mer om rørleggerfaget på www.blirørlegger.no.