Norsol

Norsol deler sin kunnskap om solskjerming på Bygg Reis Deg 2023

Solskjerming er mer enn bare beskyttelse mot sterkt sollys; det handler om å skape energieffektive, bærekraftige og behagelige inneklimaer. Men hvordan velger du de rette glassene og automatiserte solskjermingsløsningene på en kostnadseffektiv måte, samtidig som du sikrer kvalitet og pålitelighet? Svaret på dette vil du få på hovedscenen, torsdag 19. oktober, fra kl. 13:00 til 14:30.

Norsol har samlet fire eksperter, med til sammen nesten 100 års erfaring, for å dele sin kunnskap om solskjerming. Foredraget skal gi en bred forståelse av solskjermingens rolle i dagens bygninger og hvordan det kan bidra til både et bedre og mer energieffektivt innemiljø.

Anders Hall – «Den beste kWh er alltid den vi ikke trenger…»

Anders Hall gir etbredere perspektiv på solskjermingens betydning i moderne bygg. Han vil dele eksempler på forskning og bygninger som drar nytte av godt planlagt solskjerming, både når det gjelder innemiljø og energiprestasjon. Han vil også gi en kort introduksjon til Shade Academy’s online plattform, som gir verdifull innsikt og kunnskap om solskjerming.

Max Tillberg – «Miljøsertifiseringer og oppdaterte byggeregler: Hvordan designe fasader riktig»

I 2023 har de fleste miljøsertifiseringssystemene blitt oppdatert, og byggereglene har fått nye forslag. Max Tillberg går igjennom disse endringene og presenterer tekniske løsninger som gjør det mulig å oppfylle de nye kravene på en bærekraftig og kostnadseffektiv måte. Han vil også vise hvordan disse løsningene kan verifiseres gjennom avanserte simuleringer.

Oskar Storm – «Valg av glass og solskjerming: La dagslyset guide deg»

Når det gjelder valg av glass og solskjerming, er riktig lysgjennomgang nøkkelen. Oskar Storm gir råd om hva du bør vurdere og hva du bør unngå når du velger glass og solskjerming. Han vil også dele innsikt om hvordan noen få glasstyper kan brukes som allsidige verktøy og ha en positiv innvirkning på CO2-avtrykket.

Krister Nekstad – “Solskjerming i et norsk perspektiv”

Mens vi utforsker solskjermingens betydning for moderne bygninger, skal Krister Nekstad ta oss med på en reise inn i solskjermingens verden sett fra et norsk perspektiv. Han vil vise hvordan dynamisk solskjerming, når den er riktig integrert med glassvalg og tekniske installasjoner, kan forbedre inneklimaet, redusere energiforbruket og øke trivselen.

Lær mer om solskjerming og energieffektivisering på hovedscenen torsdag 19. oktober kl 13:00