Nominert Til Innovasjonsprisen – Waterseal

NOMINERT TIL INNOVASJONSPRISEN – WATERSEAL

Waterseal er en egenutviklet tilsetting til alle sement- og kalkbaserte produkter som gjør disse helt vanntette. Waterseal kan tilsettes i eksisterende og nye Hey’di produkter som flislim, fugemasse, puss, membran osv.

”Hey’di AS setter stor pris på at vi har blitt nominert. Det å bli nominert gjør at vi blir lagt merke til, og vi har allerede fått spørsmål fra markedet om hva «Waterseal» er for noe.
«Waterseal» kommer til å bli presentert for første gang under Bygg Reis Deg. Hey’di AS sine første produkter var innen vanntetting, og vi har med «Waterseal» tatt dette ett skritt lenger. «Waterseal» effekten kan legges inn i alle typer sement- og kalkbaserte produkter.
Produkter med «Waterseal» vil bli merket på sekkene våre med «Waterseal» symbolet. Hey’di AS ser frem til å presentere «Waterseal» for juryen i september, og ikke minst for publikum i forbindelse med Bygg Reis Deg”, sier Bjørn Bonsak, utviklingssjef i Hey`di AS.

Waterseal er en egenutviklet tilsetting til alle sement- og kalkbaserte produkter som gjør disse helt vanntette. Waterseal kan tilsettes i eksisterende og nye Hey’di produkter som flislim, fugemasse, puss, membran osv. Produktets bruksmessige egenskaper vil ikke endres, men tilsatsen gjør disse produktene helt tette for vann i dråpeform. Produktets åpenhet for vanndamp endres imidlertid ikke, slik at vann i underliggende konstruksjon kan fordampe ut, men ikke noe nytt vann vil trenge inn.

Det finnes ikke et tilsvarende produkt på det skandinaviske markedet i dag. Vanntetthetsegenskapene er basert på fysiske prinsipper, og ikke på noen organiske tilsetningsstoffer. I vanntettingsprodukter på markedet brukes ofte en type kjemisk vanntetting. Waterseal er uorganisk, miljøvennlig og ufarlig. Produktene er også lette å påføre siden vanntettingsegenskapene legges inn i vanlig produkter som er kjent i markedet. Waterseal tetter både på positiv og negativ side, det vil si det kan brukes både utvendig og innvendig i en kjeller.

Kostnadene med vannskader beløper seg til enorme summer hvert år. Ved bruk av Waterseal produktene så vil en på en relativt billig og enkel måte beskytte konstruksjoner mot vannintrengning og fukt. I konstruksjoner som er våte er det ofte grobunn for sopp og mugg, noe som også er negativt for innemiljøet. Waterseal vil tørke ut konstruksjonen siden den er pustende, men vil ikke slippe inn ny fukt. På et våtrom kan en få en trippelsikring mot vannskader, da både flislim og fugemasse vil være vanntette i tillegg til membranen.
Waterseal egenskapen kan legges inn i alle typer sement- og kalkbaserte produkter.