Værbitt moderne hus Barka

Moelven byr på opplevelsesrom

På Moelvens stand på Bygg Reis Deg 2023 kan besøkende forvente en helt ny opplevelse på hele 80 kvadratmeter, hvor de får muligheten til å utforske Moelvens brede utvalg av treprodukter. «Vårt mål er å gi besøkende muligheten til å kjenne lukten av tre, se dynamikken i ulike kledningsvarianter, og oppleve varmen og mykheten i våre gulv og konstruksjoner», sier Anne-Marie Ulven, marketingsjef i Moelven Wood.

I tillegg til det imponerende utvalget av treprodukter, presenterer Moelven sin nysatsing, «Værbitt”, som er en transparent, holdbar furukledning som er Cu-impregnert og innfarget for å tåle tøffe, norske uteforhold. «Værbitt er et supert valg for den som ønsker minst mulig vedlikehold. Værbitt kan stå i 6-8 år før du trenger å tenke på beis”, forteller Ulven.

Når det gjelder å bidra til klimamålene for 2030, erkjenner Moelven at de må tenke bærekraft i alt de gjør, og beviser dette ved å sørge for at alt av materialer blir gjenbrukt etter messen. “En viktig del av vårt bærekraftsarbeid er å sørge for at så mye som mulig av den fornybare ressursen går inn i varige bygg og konstruksjoner. Når tre brukes som byggemateriale, fungerer det fortsatt som et karbonlager, akkurat som når det står i skogen Standen vår her skal derfor heldigvis fortsette å gjøre den jobben når vi pakker ned her, sier  Tor-Olav Lierhagen, markedssjef i Moelven Limtre AS.

Moelven benytter muligheten på Bygg Reis Deg til å vise hvordan de kan bidra til å bygge en bærekraftig fremtid i tre. “Som møteplassen for det beste byggebransjen har å by på, er det selvsagt for Moelven å være til stede på Bygg Reis Deg”, sier Lierhagen.

Besøk Moelvens stand på Bygg Reis Deg for å oppleve hvordan tre kan være en naturlig og viktig del av den grønne fremtiden for byggebransjen.

Værbitt moderne hus Barka
Værbitt moderne hus Barka

Røff mot det røffe:

Klimaendringene utfordrer oss på flere plan. Når du kler huset med furu tar du i bruk en kortreist og fornybar ressurs som fortsetter jobben som karbonlager, slik den gjør i skogen. Værbitt kledning er Cu-impregnert og innfarget under perfekte inneforhold og dermed kledd for å takle stadig tøffere, norske uteforhold. Landbruksbygg1: En av de viktigste fordelene ved å bygge med limtre er klimaaspektet. Treet fungerer som et fortsatt karbonlager, akkurat som når det står i skogen. Et landbruksbygg på 1300 kvadratmeter binder for eksempel opp 74 tonn CO2 i treverket så lenge bygget står.