Garasjekonfig

Klimakalkulator på småbygg – hvordan møte miljøkravene med et tastetrykk?

Mestergruppen bruker NOBB til å hente ut og konvertere EPD-data i sin CO2-kalkulator

→ Fredag 22.oktober kl 10.00 – 11.00
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Bim Verdi

Målgruppe: Byggevareprodusenter og varehandel.

Se hele innlegget på den digitale messeplattformen her

Nå utvikler Mestergruppen en karbonkalkulator slik at bruker også kan se CO2-utslippene for materialene mens man konfigurerer garasjen

Beskrivelse av brukerhistorien: 

Mestergruppen utvikler en 3D garasjekonfigurator basert på en modell av bygget hvor sluttkunden selv kan velge størrelse, takform, materialer og om kunden vil ha garasjen ferdig levert. Bruker kan alltid se en oppdatert 3D-modell av garasjen og pris. Nå utvikler Mestergruppen en karbonkalkulator slik at bruker også kan se CO2-utslippene for materialene mens man konfigurerer garasjen. Kalkulatoren vil gi informasjon i planleggingsfasen for bruker og i bestillingsøyeblikket. Utfordringen med å få til slike kalkulatorer er at datagrunnlaget (dvs digitaliserte EPD-er) mangler. Mestergruppen samarbeider med Norsk Byggtjeneste for å løse dette.
En annen innovasjon ved løsningen er at algoritmen bak konfiguratoren automatisk genererer produksjonsfiler for precut produksjon. Dette ved hjelp av en algoritme utviklet av en PhD ved NTNU.

Foredragsholdere: Lars-Fredrik Forberg, Direktør Boligutvikling, Mestergruppen og Kristine Bergendahl, Produkteier, Norsk Byggtjeneste AS

Les mer om brukerhistorien på Bim Verdi sine sider HER

Flere nyheter

Drivhus må oppfylle krav til sikkerhet

Fra en rekke tilbydere presenteres drivhus på en måte som etterlater en forståelse om at man kan oppholde seg i og bruke dem som om det var et hvilket som helst oppholdsrom i bygg. Skal de det så må de også oppfylle byggeforskriftens krav til konstruksjonssikkerhet sier vår utstiller Glass og Fasadeforeningen.

LES MER

På tide å utvikle og bygge opp kundebasen?

Bygg Reis Deg messen har alltid vært den møteplassen i byggenæringen hvor man treffer flest fagpersoner og bygg interesserte forbrukere som er på utkikk etter de siste produktnyheter. Slik er det fortsatt og vil du være med som utstiller er det på tide å bestille plass.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.