Kjetil Trædal Thorsen får tildelt Byggenæringens Ærespris 2019 av styreleder Carl Otto Løvenskiold (til venstre) og administrerende direktør Gunnar Glavin Nybø (til høyre)

Kjetil Trædal Thorsen ble tildelt Byggenæringens Ærespris 2019

Byggenæringens Ærespris 2019 går til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen både nasjonalt- og internasjonalt.

Årets vinner har hatt en skapertrang helt siden barndommen og flyttet tidlig til utlandet. I 16 årsalderen valgte vinneren sin yrkesretning og senere utdannet vedkommende seg ved det Tekniske universitet i Graz i Østerrike. I 1981 startet vinneren sin yrkeskarriere som i 1987 resulterte i etableringen et arkitekt- og landskapsbyrå. Selskapet ble videreutviklet i 1989 og har senere utviklet seg til å bli et av verdens mest anerkjente aktører i sin bransje.

Han er opptatt av å være en god inspirator, som bidrar til å skape et selvmotiverende kollektiv og har aldri signert noen prosjekter.  

I 1989 vant de den internasjonale arkitektkonkurransen om å bygge det nye biblioteket i Alexandra i Egypt. Gjennom de siste 10 årene har byrået vunnet flere store prosjekter verden rundt, som Den norske opera og ballett, minnepaviljongen etter 11.september på Ground Zero, Kong Abdulaziz kultursenter i Saudi-Arabia på 100.000 m², Busan Operaen i Sør-Korea og besøkssenteret til Lascaux-grottene i Frankrike, som er på Unescos verdensarvliste. 

Hans selskap, Snøhetta har inspirert den norske byggenæring til å se utover landegrensene og til å følge i deres fotspor.

Vinneren har via samspill med andre fagfolk skapt gode resultater for sin samfunnet og inspirert en hel næring, styret i Bygg Reis Deg gratulerer, 

KJETIL TRÆDAL THORSEN med Byggenæringens Ærespris 2019

Flere nyheter

Drivhus må oppfylle krav til sikkerhet

Fra en rekke tilbydere presenteres drivhus på en måte som etterlater en forståelse om at man kan oppholde seg i og bruke dem som om det var et hvilket som helst oppholdsrom i bygg. Skal de det så må de også oppfylle byggeforskriftens krav til konstruksjonssikkerhet sier vår utstiller Glass og Fasadeforeningen.

LES MER

På tide å utvikle og bygge opp kundebasen?

Bygg Reis Deg messen har alltid vært den møteplassen i byggenæringen hvor man treffer flest fagpersoner og bygg interesserte forbrukere som er på utkikk etter de siste produktnyheter. Slik er det fortsatt og vil du være med som utstiller er det på tide å bestille plass.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.