Hvordan Krympet Bølgen Kulturhus Elektrisitetsforbruket Med 40 Prosent

Hvordan krympet Bølgen Kulturhus elektrisitetsforbruket med 40 prosent?

Bølgen Kulturhus bruker sensorikk og eksisterende byggdata til å redusere strømregningen og få bedre inneklima. 

Torsdag 21.oktober kl 12.00 13.00
Scene 2 i Hall A på Norges Varemesse i Lillestrøm

Arrangør: Bim Verdi

Målgruppe: Bestillere og byggherrer, Eiendomsforvaltere

Se innlegget på den digitale messeplattformen her

Se hvordan Bølgen Kulturhus reduserte forbruket med inntil 40%
Beskrivelse av brukerhistorien: 

På Bølgen Kulturhus i Larvik har man sett potensialet for å redusere strømregninga med inntil 40 prosent ved hjelp av sensorikk og eksisterende byggdata. Den brukervennlige plattformen gir smartere overvåkning og energistyring. Plattformen er web-basert og henter data fra ulike -sensorer, og kan knyttes til alle digitale representasjonsformater og informasjonskilder som er relevante for bygget.

Logger også forbruket på micro-plan

Plattformen bryter også ned forbruket til den enkelte komponent, apparat eller rom, til målbare størrelser og logger det. Tanken er at jo mer oppstykket bildet man kan skape av energibruken, desto mer nøyaktig kan den respektive byggeier gjøre sine oppgraderinger, forbedringer og besparelser. – Det er foreløpig umulig å si akkurat hvor mye energi vi faktisk kan klare å spare, men at vi i mange bygg på sikt kan halvere forbruket, er jeg rimelig viss på. Et kulturhus som Bølgen har et veldig varierende bruk. Én kveld kan det være tusen stykker innom dørene. En annen bare femti. Systemet jobber imidlertid som om det skulle vært fullt trøkk hele tiden. Det er nok derfor vi klarer vi å få ned totalforbruket så godt akkurat her, men vi har god tro på at vi skal klare å få det ned tilsvarende i andre bygg også. Antageligvis mer, sier Holbein.

Foredragsholdere:

Kjetil Viker, Driftsjef/operations Manager, LARVIK KULTURHUS BØLGEN KF. Mile Petrovic, Business Manager, Team EXACT. Jarle Sølyst, CTO og gründer SASTECH as. Tom Holbein, Partner/ Daglig leder, VDCnordic AS.

Les mer om brukerhistorien på Bim Verdi sine sider HER

Se innlegget