digital-arena-1440x810

Hvordan fungerer egentlig BIM?

Digital Arena og BIM Verdi samler det fremste innenfor digitalisering i byggenæringen, og det som kalles for BIM fungerer nå som en digital tvilling for de ulike næringene.
Skrevet av: Bettina Eilertsen og Julie Foster

BIM Verdi bruker BIM (Bygginformasjonsmodellering), som et åpent nettverk for aktører som vil digitalisere sammen. Gjennom prosjekter og støttetjenester er målet å skape varige verdier gjennom avgrensede, praktiske og banebrytende digitale løsninger basert på åpne standarder. Ulike byggefirmaer ønsker nye løsninger på arbeidet deres og ser derfor til svar gjennom BIM. 
– Problemet med digitaliseringen og byggenæringen er at det finnes mange forskjellige biter i puslespillet, hvor de som skal bruke det ikke kjenner til mulighetene. Da kommer de til oss, sier Bård Krogshus, Prosjektleder for BIM Verdi. 

Løsningen for deg
BIM er løsningen for deg som tenker å starte et byggeprosjekt. BIM er både lønnsom og effektiv, og er en sikker metode for å skreddersy dine ønsker, behov og prosjekter. Bygget laget først på pcen, før det lages til virkelighet. Da lages det en modell hvor en velger ulike egenskaper bygget skal ha. Alt som skal inn i bygget vil bli lagt inn i samme modell slik at de ulike ressursene kan gå inn og legge til og endre på detaljene ved bygget. Det blir så foretatt en digital inspeksjon av bygget. Resultatet av BIM blir til slutt det som kalles en digital tvilling av bygget. 
Det må bimmes for og bygges og bygges for og bimmes, sier Krogshus. 
Du finner Digital Arena og BIM Verdi i hall-A under Bygg Reis Deg messen. Ved standen deres vil det foregå flere små innlegg på cirka ti minutter om ulike biter i det digitale skiftet og hvordan man skal effektivisere bedriftene med ulike digitale verktøy.

Flere nyheter

Kandidater til Byggenæringens Innovasjonspris 2021

Velkommen til Det Norske Byggemøtet – topplederkonferansen 2022

På Det Norske Byggemøtet – topplederkonferansen den 19.oktober får du innblikk i sentrale utfordringer som utenrikspolitikk, økonomi, næringsrelaterte spørsmål og lederutvikling. I tillegg skal vi dele ut Byggenæringens Ærespris 2022. Du vil høre seniorforsker i NUPI, Karsten Friis fortelle

LES MER
Det Norske Byggemøtet 2022

Velkommen 19.oktober 2022

Det Norske Byggemøtet 2022 skal gi deg et godt innblikk i sentrale utfordringer som utenrikspolitikk, økonomi, næringsrelaterte spørsmål og ikke minst gode råd for lederutvikling.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.