Estisk Stand 2021 Web

Enterprise Estonia introduserer innovasjon og bærekraft fra Estland

Norge, Estlands niende største eksportpartner, er representert gjennom Enterprise Estonia (EAS) på årets utgave av Bygg Reis Deg. EAS er en offentlig organisasjon som fremmer entreprenørskap, innovasjon og økonomisk utvikling i Estland.

Handelsrådgiver Ryte Venckuviene samler 12 innovative estiske selskaper som representerer utviklingen innenfor byggebransjen i Estland, og ser frem til å vise frem deres engasjement for innovasjon og bærekraft.

UKU natural finishing materialsSaviukumaja OÜ
Integrated Solar Roof | Nordic Design | Roofit.SolarRoofit Solar Energy OÜ
Massiva Husfabrik – Temporary Modules Modular BuildingsMassiva Husfabrik OÜ
HAKA Plast OÜHAKA Plast Osaühing
Arcwood – CLT and wooden structures from an experienced manufacturerosaühing PEETRI PUIT
Facade boards for ventilated facades and building boards by StoneREXCentene Pro OÜ
Adrem Pärnu Pärnu | Design and manufacture of metal products (adremparnu.ee)aktsiaselts Adrem Pärnu
Balcony and terrace glazing systems – Malmerk KlaasiumOsaühing Malmerk Klaasium
Aru Group | Home (arugrupp.ee)Aru Grupp Aktsiaselts
Home – SeiCom – windows and doors from professionals!Seicom OÜ
Harmetosaühing Harmet
Haljas Houses – Mirror Glass SaunasHaljas Houses OÜ
  

I år presenterer de utvalgte selskapene både innovative løsninger av solpaneler for fasader og tak, samt tradisjonelle modulære bygg, og tre og metall-konstruksjoner, saunas, dører, vinduer, fasader, trapp og rekkverk. Alle vil finne noe spennende på deres stand.

«Bygg Reis Deg gir oss muligheten til å etablere kontakter, fremme bærekraft og innovasjon, og styrke samarbeidet mellom Norge og Estland», forteller hun.

Med et rikt skoglandskap som dekker 50% av landet, har Estland dype røtter i trekonstruksjon. Dette resulterer i hyppige innovasjoner og hurtig implementering av nye ideer og teknologier.

«Estland er den største eksportøren av trehus i Europa, og denne suksessen skyldes vår innovative tilnærming og nordiske forretningsverdier,» sier Ryte.

På EAS’ stand kan du forvente samlinger og presentasjoner av de ulike selskapene, og et storfint besøk fra Estlands ambassadør Lauri Bambus for en get-together den 19.10 kl 15. Alle er velkomne for å markere Estland på Bygg Reis Deg.

Estlands kompetanse innen trekonstruksjon er bransjeledende og drevet av høy digitalisering i både produksjon og forretningsledelse og økningen i eksporten mellom Norge og Estland er bemerkelsesverdig og vitner om et sterkt og voksende samarbeid. I 2022 nådde eksportverdien til Norge 753 millioner euro, en økning på 32,2% fra året før.

Besøk EAS på stand C02-25 i hall C for å oppleve Estlands innovative tilnærming og bærekraftige løsninger.