Ecosol Kiwi

Ecosol satser på flate tak

Nylig startet Kiwi Augerød sitt nye solcelleanlegg som Ecosol har montert på butikktaket. Det ble montert 155kWp på taket, noe som førte til at kiwibutikken fikk redusert sitt strømforbruk med hele 40%.

– Vi hentet pris fra tre leverandører, men landet tidlig på Ecosol, som har gjennomført prosjektet raskt og vist utrolig bra service, sier daglig leder i kiwibutikken Tore Pinderud.

Kiwi Augerød åpnet for bare ett drøyt år siden og butikken er bygget etter en kravspesifikasjon som ga god energieffektivitet. Likevel valgte Tore Pinderud å investere i et solcelleanlegg, ikke minst etter en solid strømregning i fjor høst da prisene var på sitt høyeste.

– Som franchisetaker har jeg tatt investeringen selv, men Kiwi sentralt har et støttefond der vi kan søke om 15 prosent tilskudd til investeringen. Det fikk jeg innvilget og dermed besluttet vi å satse på solcelleanlegg, sier Pinderud.

Tore Pinderud er storfornøyd med det nye solcelleanlegget som Jon Ola Pedersen og Ecosol har levert.

– Hvis man legger en kWh-pris på to kroner til grunn, er et slikt anlegg nedbetalt etter 5,4 år, noe som gjør det attraktivt for stadig flere. Ecosol kjører nå en storsatsing på solcelleanlegg for flate tak, slik som på Kiwi og opplever stor interesse fra mange hold, sier daglig leder Jon Ola Pedersen i Ecosol.

Kraftig vekst

Ecosol ønsker å være en foretrukket leverandør i regionen og har hatt en formidabel vekst de siste årene. Antall ansatte er økt fra 8 til 16 i løpet av bare ett år. Dette for å ha kompetanse internt med egne blikkenslagere og elektrikere, noe som gjør selskapet mer effektivt, som igjen fører til bedre priser ut til sluttkunde.

– Vi tredoblet faktisk omsetningen fra 2021 til 2022, og en slik utvikling kan vi nok ikke regne med videre. Det har vært en veldig boom i hele bransjen, men vi har som mål å øke betydelig som følge av storsatsingen på næringsbygg og flate tak. Det var der vi startet i 2019, men vi har senere hatt integrerte solceller i takstein som vår nisje. Nå er vi gode på begge typer anlegg. 

Full oversikt

Solcellepanelene på Augerød skal gi 125 000 kWh i året og er levert på prosjektert tid, selv om snøvær skapte noen utfordringer underveis. Selv monteringen foregikk uten å påvirke butikkdriften på noen måte.

– Det har vært en svært ryddig prosess. Ecosol kom på befaring på kort tid, leverte et tilbud med fast pris og har forholdt seg til det etterpå. De krever heller ingen fast serviceavtale, som ofte kan være ganske kostbar, men kommer heller innom hvis det skulle være noe, forteller Pinderud.

– Vi har full oversikt over alle anlegg vi leverer, og ser ofte raskere enn kunden om det skulle oppstå noen feil. Skulle det skje, tar vi kontakt eller rykker ut med en gang. Det er veldig sjelden det er noe galt, men monitorering er viktig for å kunne vite at anlegget fungerer, sier Pedersen.

Du kan møte Ecosol og lære mer om deres bygningsintegrerte solcelleløsninger til tak og fasade på Bygg Reis Deg 18.-21. oktober i hall C.

Les mer om Ecosol her.