Swisspearl Production

Cembrit endrer navn i ny merkevarestrategi

Sammen med en rekke europeiske selskaper skal Cembrit nå omprofileres til Swisspearl.  Anne-Berit Gjerdingen, administrerende direktør i Cembrit Norge mener at navnebyttet vil gi dem flere fordeler.

Foto: Illustrasjonsbilde med produktet Patina Signature.

Etter oppkjøpet av Cembrit i juni fjor, ble Swisspearl Group ledende i Europa på fibersementprodukter med flerbruksmuligheter.

– Dette oppkjøpet vil gi en rekke fordeler for våre kunder og partnere, som får et utvidet produktutvalg og økt satsing på innovasjon. På den måten kan vi yte enda bedre service og satse videre på bærekraft, som er så viktig for oss. Omprofileringen til Swisspearl vil også gi oss tilgang til nye markeder og muligheter, forklarer Anne-Berit Gjerdingen.

Anne-Berit Gjerdingen, Administrerende direktør i Cembrit Norge.
Foto: Cembrit

Fra mange til én

Som en del av en multinasjonal merkevarestrategi skal Cembrit, Eternit (i Sveits og Østerrike) og Swisspearl slås sammen til en enkelt internasjonal merkevare under merkenavnet Swisspearl. Navnebyttet vil offisielt finne sted 23. mars 2023.

– Å ha felles merkeidentiteten gir oss noen fordeler, særlig vil det forenkle internasjonalt samarbeid. Swisspearl er et også sterkt merkenavn som borger for sveitsisk kvalitet. Så jeg har tro på at dette bare vil styrke oss ytterligere, sier Gjerdingen.

En sikkerhet for fremtiden

Swisspearl har 2400 ansatte og ni produksjonssteder i Europa, og tilbyr byggeprodukter som kan brukes til design og konstruksjon av bygningskledninger, og til dekorasjon i boarealer.

Swisspearl-gruppens historie og selskapsarv går tilbake til slutten av det 19. århundre. Opprinnelig grunnlagt av den østerrikske oppfinneren og entreprenøren Ludwig Hatschek. På grunn av sin anerkjente sveitsiske kvalitet, har det familieeide sveitsiske selskapet klart å tiltrekke seg solid kompetanse på en rekke områder. – Det vil sikre videre utvikling og en solid fremtid for Cembrit, avslutter Gjerdingen.

Foto: Kevin Scott Photography, Seattle, USA

Om Swisspearl

Swisspearl har hovedkvarter i Niederurnen i Sveits. Under ledelsen av Bernhard Alpstaeg er satsingsområdet for den sveitsiske familiebedriften innovative systemløsninger for tak, fasader, hager, interiør, gulv og sol- og brannbeskyttelse. Gjennom sitt engasjement for å kunne tilby innovative og kreative løsninger som fremmer bærekraftighet, og en bedriftskultur som er basert på gjensidig respekt og hensyn til sine kunder, har Swisspearl oppnådd global suksess. Gruppen har for øyeblikket ca. 2 400 ansatte, med ni produksjonssteder i Niederurnen og Payerne (begge i Sveits), Vöcklabruck (Østerrike), Anhovo (Slovenia), Lohja (Finland), Beroun og Šumperk (begge i Tsjekkia), Nyergesújfalu (Ungarn) og Trzemeszno (Polen), samt salgskontorer i 15 land (Østerrike, Bahrain, Belgia, Danmark, Frankrike, Finland, Tyskland, Irland, Nederland, Norge, Polen, Slovenia, Sverige, Sveits, Storbritannia)

Trykk her for å lese mer om Swisspearl og deres produkter. Du møter de også på Bygg Reis Deg 18-21 oktober i hall C.