aktiv-bygg-bilde-2-1440x810-2

Byggenæringen holder hjulene i gang med «is i magen og varme i hjertet»

Vi i Bygg Reis Deg er opptatt av å heie på alle de som holder hjulene i gang. Derfor tok vi kontakt med daglig leder, Amund Alm i Aktiv Bygg for å høre hvordan de håndterer situasjonen.

Vi i Bygg Reis Deg er opptatt av å heie på alle de som holder hjulene i gang. Derfor tok vi kontakt med daglig leder, Amund Alm i Aktiv Bygg (som for øvrig bidrar til renovering av våre lokaler i Stensberggaten) for å høre hvordan de håndterer situasjonen.

For å sjekke pulsen i byggenæringen tok vi kontakt med Amund Alm som er daglig leder i Aktiv Bygg med 40 ansatte. Han kan fortelle oss at det første de gjorde da de så at situasjonen eskalerte var å ta tak i de gode HMS rutinene de allerede hadde innarbeidet og styrke disse.

Vi har 40 ansatte og mange underleverandører fra ulike selskap så det viktigste var å ta tak i alle hygienetiltakene og sørge for at vi var ekstra påpasselige med disse slik at vi kunne redusere smittefaren og faren for at de ansatte ble syke, sier Alm. Dette medførte at vi hang opp informasjon på norsk og engelsk på alle byggeplasser og minnet om viktigheten av god hygiene med håndvask og renhold. I tillegg delte vi ledelsen i 2 grupper hvor halvparten ble plassert på hjemmekontor og halvparten var aktive ute på byggeplass. På den måten har vi sikret «backup» i alle funksjoner og kan sikre at vi opprettholder driften dersom noen skulle bli syke. 

Det er tydelig at Aktiv Bygg har en god bedriftskultur og er godt forberedt på usikre tider for Amund fremstår veldig trygg og rolig i en kritisk situasjon. Dette skyldes kanskje at de har et motto som sier at de skal ha «is i magen og varme i hjertet» for å jobbe i Aktiv Bygg. I det ligger det at de også skal skape ro i kritiske faser og ikke ta forhastede beslutninger.

Vi opplever god samhandling og respons fra de ansatte og våre kunder. Vi har planlagt for ulike scenarier og er opptatt av å holde kostnadene under kontroll slik at vi kommer igjennom dette på lik linje med at vi kom oss igjennom finanskrisen. Vi sørger for å skape sikkerhet blant de ansatte og støtter de som trenger det med direkte kommunikasjon med oss i ledelsen. Videre har vi informert alle våre kunder om at vi er 100% operative gitt at vi fortsatt får tak i varer. Vi har sendt brev til alle våre kunder om hvordan vi håndterer situasjonen og så langt er det ingen byggeprosjekter som er stoppet. Vi holder Norge i gang med «is i magen og varme i hjertet» både overfor våre ansatte og våre kunder, avslutter Alm.

Vi er imponert over Aktiv Bygg og alle våre utstillere som holder aktiviteten oppe og som sørger for at AS Norge fortsatt holder hjulene i gang. 

Les mer om hvordan Aktiv Bygg håndterer problemstillingene knyttet til Koronaviruset her: Aktiv Bygg sin hjemmeside

Trenger du tilgang på plakater eller annet trykket materiell for å informere om hvordan man begrenser smittefaren kan du ta kontakt med: Mentor Media

Flere nyheter

Kandidater til Byggenæringens Innovasjonspris 2021

Velkommen til Det Norske Byggemøtet – topplederkonferansen 2022

På Det Norske Byggemøtet – topplederkonferansen den 19.oktober får du innblikk i sentrale utfordringer som utenrikspolitikk, økonomi, næringsrelaterte spørsmål og lederutvikling. I tillegg skal vi dele ut Byggenæringens Ærespris 2022. Du vil høre seniorforsker i NUPI, Karsten Friis fortelle

LES MER
Det Norske Byggemøtet 2022

Velkommen 19.oktober 2022

Det Norske Byggemøtet 2022 skal gi deg et godt innblikk i sentrale utfordringer som utenrikspolitikk, økonomi, næringsrelaterte spørsmål og ikke minst gode råd for lederutvikling.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.