Arkitekt Jonas Gunerius Larsen (fra venstre), Christine Petersen ved Arkitekthøgskolen, Glassprisen-vinnere Halvard Amble og Carl-Viggo Hølmebakk fra arkitektkontoret Carl-Viggo Hølmebakk AS og jurymedlem/redaktør Harald Aase i Glass & Fasade. Foto: Sindre Sverdrup Strand/Byggeindustrien.

Besøkssenter tildelt «Glassprisen 2021»

Tidsskriftet Glass & Fasade og Glass og Fasadeforeningen har tildelt «Glassprisen 2021» til Carl Viggo Hølmebakk AS for prosjektet Nybygg Sigrid Undset besøkssenter.

Vi er stolte og glade for denne gjeve prisen. Spesielt sett i lys av hvilke arkitekter som har mottatt prisen tidligere. Glasset egenskaper gjøre materialet spennende å jobbe med. For enkelte er kanskje glass bare noe som kan knuse, men transparensen og refleksjonene er med på å gjøre glass til et veldig rikt og spennende medium for en arkitekt, sa Carl-Viggo Hølmebakk etter prisutdelingen.

Han legger til at de har satt pris på samarbeidet i prosjektet, med fasadeentreprenøren Profilteam.

– Bruken av materialet i «Nybygg Sigrid Undset besøkssenter»er både kunstferdig og rasjonell, elegant og lesbar, mangfoldig og overraskende. Glasset er mesterlig detaljert i den nye addisjonen til besøkssenteret som stod ferdig i 2019. Innglassingen av uteområdet er gjort på en slik måte at omgivelsene fortsatt føles tett på. Samtidig, sett fra utsiden, brytes speilingen av naturen opp i fasetter med den foldete fasaden som består av mange vertikale glasspaneler. Sånn sett kan den nye fasaden leses som en gardin av glass som omsvøper det tidligere uteområdet, sa juryleder Christine Petersen

Glassprisen 2021:

Prisens formål er å fremme bruk av glass i norsk arkitektur på en fremragende arkitektonisk eller teknisk måte, eller som kunstnerisk virkemiddel, eller hvor glassets funksjonsegenskaper tilfører bygget eller konstruksjonen vesentlig fordeler, eller på nye måter til beste for samfunn, miljø eller enkeltindivider.

Nybygg til Sigrid Undset besøkssenter, Bjerkebekk. Foto: Carl Viggo Hølmebakk AS

De øvrige nominerte:

Tomannsbolig Goksøyr/Walderhaug – Engen/Lohne

Sted: Oslo

Byggeår/ferdigstillelse: 2017-20

Prosjekttype: Tomannsbolig

Arkitekt: Knut Hjeltnes sivilarkitekter mnal as

Nye Rørvik kirke

Byggeår/ferdigstillelse: 2020

Sted: Rørvik, Trøndelag

Type bygg: Nybygg kirke

Arkitekt og landskapsarkitekt: Pir2 AS

Ticon-bygget

Sted: Drammen

Ferdigstillelse: 2020

Prosjekttype: Næringsbygg

Arkitekt: Halvorsen & Reine

Juryen

1. amanuensis Christine Petersen ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Arkitekt Jonas Gunerius Larsen

Bjørn Glenn Hansen, direktør i Glass og Fasadeforeningen

Hans Olav Meen Nilssen, prosjektleder fasade og solskjerming i Glass og Fasadeforeningen

Harald Aas, redaktør Glass & Fasade

Spørsmål rettes til:

Harald Aase

Redaktør/kommunikasjonsrådgiver

Glass og Fasadeforeningen

Direkte: + 47 950 84 298

[email protected]

Foto og kreditering Forsidebilde:
Arkitekt Jonas Gunerius Larsen (fra venstre), Christine Petersen ved Arkitekthøgskolen, Glassprisen-vinnere Halvard Amble og Carl-Viggo Hølmebakk fra arkitektkontoret Carl-Viggo Hølmebakk AS og jurymedlem/redaktør Harald Aase i Glass & Fasade. Foto: Sindre Sverdrup Strand/Byggeindustrien.

Flere nyheter

Drivhus må oppfylle krav til sikkerhet

Fra en rekke tilbydere presenteres drivhus på en måte som etterlater en forståelse om at man kan oppholde seg i og bruke dem som om det var et hvilket som helst oppholdsrom i bygg. Skal de det så må de også oppfylle byggeforskriftens krav til konstruksjonssikkerhet sier vår utstiller Glass og Fasadeforeningen.

LES MER

På tide å utvikle og bygge opp kundebasen?

Bygg Reis Deg messen har alltid vært den møteplassen i byggenæringen hvor man treffer flest fagpersoner og bygg interesserte forbrukere som er på utkikk etter de siste produktnyheter. Slik er det fortsatt og vil du være med som utstiller er det på tide å bestille plass.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.